Ford Pro odhaluje nový E-Transit Courier

 Nový E-Transit Courier rozšiřuje řadu elektrifikovaných a propojených užitkových vozů Ford Pro, podporuje 5G mobilní sítě a přináší funkce konektivity skrze aplikaci FordPass Pro. Vůz byl kompletně přepracován a má větší a flexibilnější nákladový prostor, který pojme o 25 % větší objem nákladu než dosavadní model, a další vylepšení včetně zvýšeného užitečného zatížení a prostoru pro dvě europalety.

2023_FORD_TRANSIT_COURIER_EXTERIOR_02

Model je dalším krokem v elektrifikaci rodiny užitkových vozidel Transit. Připojuje se tak k větším modelům E-Transit a E-Transit Custom v portfoliu Ford Pro.

Veřejnou premiéru si vůz odbude na veletrhu užitkových vozidel v britském Birminghamu ve dnech 18.-20. dubna a výroba E-Transitu Courier je naplánována na rok 2024. Modely Transit Courier s benzinovým a naftovým motorem bude možné objednávat od léta 2023 .

2023_FORD_E-TRANSIT_COURIER_EXTERIOR_01

Plně elektrické hnací ústrojí vozu E-Transit Courier bylo zkonstruováno tak, aby zákazníkům poskytovalo nekompromisní zážitek z jízdy, včetně výkonného elektromotoru o výkonu 100 kW a možnosti jízdy s jedním pedálem. Veškeré podrobnosti o výkonu a dojezdu budou potvrzeny blíže k uvedení vozu na trh.

Společnost Ford v České republice přináší zákazníkům také komplexní řešení instalace nástěnných nabíječek na klíč. Skrze partnerskou společnost si zákazníci mohou nechat zřídit nabíjení doma či v depu – zcela jednoduše a bez starostí. Očekává se, že E-Transit Courier bude oblíbený u zákazníků, kteří nabíjejí doma; Ford Pro Charging má za cíl dosáhnout nočního domácího nabíjení střídavým proudem o výkonu 11 kW za 5,7 hodiny, přičemž nabíjení bude možné pomocí dotykové obrazovky ve vozidle nebo softwaru pro nabíjení v depu naplánovat tak, aby se využila levnější noční energie.

Pro podporu efektivního veřejného nabíjení nabízí vozidlo možnost rychlého DC nabíjení o výkonu až 100 kW. Ford očekává, že systém zvládne přidat 87 km dojezdu za 10 minut a nabití z 10-80 % proběhne za méně než 35 minut. K vozu obdrží zákazník také roční bezplatný přístup k nabíjecí síti BlueOval Charge Network, která bude do roku 2024 zahrnovat 500 000 veřejných nabíjecích stanic. Funkce umožňuje majitelům vozů jednoduše se připojit k nabíjecí stanici bez nutnosti aktivace. Nabíjení se spustí automaticky a po odpojení ze zásuvky je majiteli zaslán doklad o zaplacení a přehled nabíjení.

2023_FORD_TRANSIT_COURIER_04

Nová konstrukce vozu E-Transit Courier přináší zvýšenou užitnou kapacitu ve všech rozměrech. Šířka mezi zadními podběhy je 1 220 mm, což kompaktní dodávce poprvé umožňuje převážet dvě europalety. Celkový objem nákladového prostoru je nyní 2,9 m3, což je o 25 % více než u odcházejícího modelu. Tento objem lze dále zvětšit pomocí nové funkce průvlakové nákladové přepážky, která zákazníkům umožňuje převážet předměty, jako jsou prkna nebo trubky o délce až 2 600 mm. Maximální užitečné zatížení plně elektrického modelu je 700 kg, přičemž maximální tažná kapacita činí 750 kg. 

Nový model nabízí velmi rozsáhlou standardní výbavu včetně nových prvků kabiny s „hranatým“ designem volantu, který řidiči poskytuje větší prostor pro nohy a lepší výhled, a také řadicí páku na sloupku volantu, startování tlačítkem a elektronickou ruční brzdu.

Nový Transit Courier bude poprvé k dispozici v roce 2023 s řadou úsporných benzinových a naftových motorů. Nabídka zahrnuje karosářské verze Van i Kombi a zahrnuje výběr atraktivních řad, včetně výbavového stupně Active.

Všechny modely se budou vyrábět v rumunském závodě v Craiově společností Ford Otosan, která je výrobcem nejprodávanějšího modelu Transit Custom a vedoucího modelu v segmentu E-Transit. Ford Otosan je největším evropským výrobcem užitkových vozidel, jehož roční produkce do roku 2025 překročí 900 000 vozů.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru