ORLEN Benzina rozšiřuje partnerství s Autodromem Most a podporuje tým Janík Motorsport

Na tiskové konferenci  oznámili zástupci sítě čerpacích stanic ORLEN Benzina, že uzavřeli nová partnerství, která spojuje vášeň pro automobily, motocykly a motoristický sport. S logem orla se nadále budou setkávat návštěvníci areálu Autodrom Most, nově i na místní čerpací stanici, fanoušci závodního týmu Janík Motorsport a účastníci nového mezinárodního závodu veteránů Oldtimer Orient Express.

20230404_orlen_benzinaautodrom_mostjanik_motorsport_tiskova_konference_7

V partnerství společností ORLEN Benzina a Autodrom Most došlo již v uplynulé závodní sezóně k propojení dvou nejsilnějších jmen v regionu. Oba partnery spojuje také geografická blízkost – autodrom se nachází na severním okraji Mostu a necelých pět kilometrů vzdušnou čarou dál na sever, v litvínovském Záluží, provozuje ORLEN Unipetrol rafinerii, která je hlavním výrobním závodem rafinérské a petrochemické skupiny v České republice.

„Jsem moc rád, že se naše partnerství se společností ORLEN Benzina úspěšně rozrůstá, a to i nad rámec Autodromu Most, který letos slaví 40. výročí. Autodrom Most je dnes ve špičkové kondici a je připravený hostit významné světové šampionáty včetně prestižního mistrovství světa superbiků. Velký dík za to patří i našim partnerům jako je ORLEN Benzina, s kterými nás pojí nejen vášeň pro motorsport, ale i snaha poskytovat svým zákazníkům co nejkvalitnější služby,“ říká Josef Zajíček, předseda představenstva Autodromu Most.

ORLEN Benzina se prezentuje na mosteckém okruhu od začátku loňské sezony jako jeden z jeho hlavních partnerů. Nově bude jménem společnosti pojmenována jedna ze zatáček závodní dráhy. Mezi vrcholnými podniky v letošním nabitém kalendáři Autodromu Most figuruje například závod mistrovství světa superbiků (WorldSBK) na konci července nebo závod mistrovství Evropy okruhových tahačů Czech Truck Prix a evropského seriálu NASCAR Whelen Euro Series, který se uskuteční o měsíc později.

Již od začátku března je v areálu Autodromu Most v provozu samoobslužná čerpací stanice v bíločervených barvách značky ORLEN. I tato změna je součástí uzavřeného partnerství s mosteckým závodním okruhem. Závodníci Autodromu Most mohou z jednoho výdejního stojanu se dvěma pistolemi čerpat výhradně prémiová paliva VERVA, která splňují nejpřísnější požadavky nejen vozů vyšších až luxusních tříd, historických vozidel a motocyklů, ale také sportovních a závodních automobilů.

20230404_orlen_benzinaautodrom_mostjanik_motorsport_tiskova_konference_2

S novou sezonou startuje také spolupráce se závodním týmem Janík Motorsport. ORLEN Benzina se stala jedním ze tří hlavních partnerů týmu, který se s různými typy automobilů účastní okruhových závodů a závodů do vrchu. Diváci tak budou vídat loga s orlem na závodních vozech, kombinézách jezdců i na oblečení ostatních členů týmu Janík Motorsport, v paddocku, na zástěnách či týmovém kamionu. Pod záštitou týmu Janík Motorsport bude o vavříny v letošní sezoně bojovat i polský závodní jezdec Karol Czepiel, člen ORLEN Team Academy, kde získal nejcennější vavříny ve své dosavadní kariéře motorsportu. Karol Czepiel je mistrem Polska v kartingu v seriálu ROK Cup v kategorii juniorů v sezónách 2018 a 2019. V roce 2018 získal titul v sérii Rotax Max Challenge. Řadu let je členem národního motokárového týmu při Polské motoristické asociaci. Triumfoval v mezinárodní soutěži ROK Cup Superfinále 2021 v kategorii seniorů. Dosáhl také na titul vicemistra Evropy a vicemistra Itálie v seniorské kategorii.

20230404_orlen_benzinaautodrom_mostjanik_motorsport_tiskova_konference_1

ORLEN Benzina letos podpoří v rámci nově uzavřeného partnerství rovněž první ročník závodu historických vozidel Oldtimer Orient Express na trase z Prahy do Istanbulu. Zastávky závodu jsou pak plánovány přímo na českých, slovenských a maďarských čerpacích stanicích ORLEN. Na start závodu se ve druhé polovině května postaví se svými veterány dvacet posádek, které čekají více než dva tisíce kilometrů rozdělené do čtyř jednodenních etap. Trasa povede ze srdce Evropy v České republice přes Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko až do Turecka na pomezí evropského kontinentu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru