Elektrický Ford Explorer představen. Je určen pro Evropu

Ford představil zcela nový elektrický Explorer –  elektromobil, který kombinuje německou konstrukční vyspělost s výrazným americkým stylem. Explorer je první z vlny nových inovativních elektromobilů značky Ford a otevírá cestu k naprostému přerodu značky Ford v Evropě. Crossover střední třídy nabízí pět míst k sezení ve dvou řadách sedadel.

2023Ford_NewElectricExplorer_Norway_10

Plně elektrický Explorer byl zkonstruován v Německu, kde se bude také vyrábět v Kolíně nad Rýnem. K nejzajímavějším novým prvkům výbavy patří rozměrná pohyblivá dotyková obrazovka SYNC Move,   online infotainment s akustikou přizpůsobenou interiéru, bezdrátová integrace aplikací a pokročilé asistenční technologie.

Díky objemu zavazadlového prostoru přibližně 470 litrů v pětimístné konfiguraci je elektromobil ideální do města i odlehlejších oblastí. Do 17litrové konzoly mezi řidičem a spolujezdcem se vejde 15palcový notebook. Ukládání a přepravu menších i větších předmětů usnadňuje také skrytá schránka a bezdotykové ovládání pátých dveří.

2023_FORD_NewElectricExplorer_Studio_12

Interiér je ultramoderní s prémiovými materiály a moderními prvky, jako jsou výrazně tvarovaná sportovní sedadla nebo sofistikovaný soundbar. To vše je spojeno se schopností rychlého nabíjení z 10 na 80 % za pouhých 25 minut  a přístupem k 500 000 nabíjecích míst (od příštího roku) po celé Evropě.

Explorer bude dostupný s pohonem zadní nápravy nebo ve verzi s pohonem všech kol. Standardně dodávaná komfortní výbava zahrnuje vyhřívání předních sedadel a volantu, masážní sedadlo řidiče a dvouzónovou klimatizaci. Ke standardně dodávanému bezklíčovému odemykání lze na přání doplnit bezdotykové ovládání pátých dveří, se kterým mohou majitelé otevřít zavazadlový prostor mávnutím nohou pod zadním nárazníkem.

2023_FORD_NewElectricExplorer_Studio_4

V sadě asistenčních systémů se poprvé v evropské nabídce značky Ford objevuje asistent změny jízdního pruhu,  který umožňuje plynulou a bezpečnou změnu jízdního pruhu pouhým zapnutím ukazatele směru, a asistent bezpečného vystupování, který před otevřením dveří varuje před blížícími se cyklisty.

Explorer bude k dispozici ve dvou bohatě vybavených variantách, Explorer a Explorer Premium. Příjem objednávek zahájí Ford během letošního roku, základní cena bude podle předběžných předpokladů nižší než 45 000 eur (v přepočtu přibližně 1,1 mil. Kč).



Facebook

Nejčtenější

Nahoru