Ferrari Roma Spider s plátěnou střechou se představuje

První novinka roku značky Ferrari je tu. Kabriolet, který byl představen v luxusním hotelu v Marrakeši v Maroku, má být připomínkou životního stylu padesátých a šedesátých let dvacátého století.

Ferrari_Roma_Spider_5

Pětivrstvá skládací látková střecha se složí za 13,5 sekundy, a to až do rychlosti 60 km/h. Automobilka nabízí látku na míru s kontrastním prošíváním střechy. Pro pohodlí cestujících je k dispozici větrný deflektor, který je integrován do opěradla zadních sedadel. Výhodou látkové střechy je, že zabere méně prostoru než zatahovací pevná střecha. Do kufru spideru se vejde 255 litrů.

Pod kapotou je stejně jako u základního modelu přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 3,9 litru s výkonem 456 kW (620 k) a 760 Nm točivého momentu. Motor je vybaven novým olejovým čerpadlem. Roma Spider je o 84 kilogramů těžší než model s pevnou střechou. Jeho suchá hmotnost činí 1 586 kg. Zrychlení z 0 na 100 km/h činí 3,4 sekundy, maximálka je dle automobilky vyšší než 320 km/h. Jedinou dostupnou převodovkou je dvouspojkový osmistupňový automat.

Elektrické sedačky se nastavují v osmnácti směrech, jsou vyhřívané a na přání nabízí ohřívač krku. Je zde také nabídka bezdrátového připojení Android Auto a Apple CarPlay v 8,4palcovém infotainmentu. Spolujezdec může na přání sledovat na svém 8,8 palcovém displeji navigační údaje, nastavení klimatizace, zábavu a informace o aktuálním výkonu.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru