Renault Austral přijíždí do ČR

Renault obnovuje svou nabídku v kategorii SUV ambiciózním modelem Austral. Bude jedním z pilířů při znovudobývání segmentu C, který je srdcem světového automobilového trhu. Nový Austral pokračuje v ofenzívě, kterou v tomto segmentu zahájily modely Arkana a Mégane E-Tech elektrický, v tradici „vozů pro život“. Cílem přístupu „New Wave“ je, aby se značka stala měřítkem v oblasti technologií, čisté energie a služeb.

_DSC1309

Nový model je v souladu se strategickým plánem Renaulution. Jeho název evokuje jih a otevřené prostory a slibuje neomezené možnosti.

Interiér vozu nabízí komfort rodinných modelů. Klenotem kabiny je obrazovka openR, která kombinuje zobrazování údajů jako je např. navigace či multimédia a integruje služby a aplikace Google. Dvě velké obrazovky s úhlopříčkou 12″ a head-up displej s úhlopříčkou 9,3″ pokrývají celkovou plochu téměř 1 000 cm2.

_DSC0941

Nový model nabízí 32 jízdních asistentů (ADAS), nastavení multi-sense a 4Control advanced, třetí generaci systému řízení všech kol vyvinutého společností Renault.

Austral je první vůz značky navržený na platformě CMF-CD třetí generace vyvinuté v rámci Aliance, nabízí novou verzi systému E-Tech „full hybrid“, který je výkonnější a účinnější, a dva benzínové motory „mild hybrid“ 48V (nebude uveden na český trh) a 12V. Různé technologie elektrifikace, které pokrývají všechny způsoby použití pro soukromé osoby i vozové parky.

_DSC1323

Vůz se vyrábí v továrně ve španělské Palencii a v každé fázi výroby podléhá přísným kontrolám. Při návrhu vozidla bylo interními odborníky a skupinou externích spotřebitelů posouzeno téměř tisíc kritérií.

Ve Francii jsou objednávky na nový Renault Austral otevřeny od září 2022. Dodávky budou zahájeny v prosinci 2022. V České republice byly objednávky na mild hybridní verze spuštěny v listopadu 2022, na hybridní verze počátkem léta 2023. První vozy vybavené mild hybridním systémem budou dodány v březnu, hybridní verze E-Tech dorazí k zákazníkům ke konci léta 2023.

Naše redakce bude vůz testovat koncem měsíce února, následně přineseme podrobné hodnocení.

_DSC1353



Facebook

Nejčtenější

Nahoru