Právě přistává futuristický model Hyundai Kona

Značka Hyundai dnes odhalila futuristický design nové generace malého SUV Kona, založený na verzi s elektrickým pohonem. Model bude k dispozici ve čtyřech variantách, zahrnujících elektromobil, hybrid, varianty poháněné spalovacím motorem a sportovní stupeň výbavy N Line. Jejich základem bude univerzální platforma, ale každá z nich se bude odlišovat jedinečným designem.

4. SX2 ICE_2

Automobilka tímto modelem zatraktivní svou nabídku elektromobilů, kterou inovovala a posunula na ještě vyšší úroveň  produktová řada IONIQ. Proto bude pro zcela nový model nabízet různé pohony, aby uspokojila požadavky svých zákazníků na mobilitu.

Model je větším SUV než dosud, ale stále zůstává zaměřen na městský provoz. Odvážnější design dodává vozu na silnici dynamičtější vzhled a interiér je cíleně orientovaný na řidiče. Hyundai v něm chce zákazníkům poskytnout maximální „životní prostor“. Zcela nový model proto povyrostl v plně elektrické variantě do délky na 4355 mm, což je o 150 mm více než u předchozí generace. V porovnání s dosavadním modelem se zvětšila také šířka, a to o 25 mm, a rozvor náprav o 60 mm, aniž by Kona ztratila cokoli ze své designové identity.

Na rozdíl od většiny vozidel nabízených s různými pohony začaly designérské a vývojářské týmy pracovat na plně elektrické verzi, a teprve poté se věnovaly variantám se spalovacími motory, hybridy a výbavovém stupni N Line. Tento nekonvenční přístup umožnil realizovat technicky orientovaný design u všech variant modelu. Navzdory sdílené platformě má každá varianta svůj originální futuristický design.

1. SX2 Main_ICE EV N Line

Design jednotlivých variant pohonu se odlišuje v několika ohledech. Elektromobil má pixelové grafické detaily na mřížce otvoru pro přívod vzduchu a na zadním nárazníku, 19“ kola z lehké slitiny s designem inspirovaným pixely, aerodynamické boční prahy, černou obvodovou linii a volitelná černá vnější zpětná zrcátka a černou střechu. Varianty poháněné spalovacími motory nebo hybridními systémy sdílejí robustní design nárazníku se spodním ochranným krytem a černé lemy podběhů kol. Stupeň výbavy N Line se může pochlubit volitelnými černými vnějšími zpětnými zrcátky a černou střechou, spoilerem s motivem křídla, agresivnějším designem přídě a zádě s křídlovitě tvarovaným nárazníkem, který vůz vizuálně snižuje, osobitými 19“ koly z lehké slitiny, dvojitou koncovkou výfuku a stříbrným obložením bočních prahů.

5. SX2 INT

Větší „životní prostor“ v interiéru nabízí praktické prvky výbavy, které vycházejí vstříc požadavkům různých životních stylů. Univerzální platforma odvozená od elektrické verze ponechala prostor pro sportovní uspořádání s horizontálně řešeným, „plovoucím“ ovládacím panelem. Toto řešení umocňuje šířku interiéru vozu, který nabízí řidiči a cestujícím všestranně využitelný prostor.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru