Značka Peugeot překvapuje novým modelem 408

Peugeot novým modelem 408 doplňuje svou nabídku ve vysoce strategickém segmentu C. Po SUV 3008 a 5008 a třech generacích hatchbacků 308 a kombi 308 SW Peugeot 408 nabídku značky doplňuje a řadí se na vrchol segmentu C. Vůz má odrážet hodnoty a zájmy zákazníků, kteří jdou s dobou: jsou dynamičtí a vyžadují vysokou úroveň konektivity.

408 (5)

Předpokládá se, že mezi zákazníky budou převažovat páry – většinou aktivní, bezdětné nebo s dětmi. U těchto klientů se očekává, že budou vůz využívat k osobním i pracovním účelům.

Peugeot 408 je v historii značky i na současném trhu s automobily prvním vozem svého druhu. Vyniká svou dynamickou siluetou fastbacku a  stylem. Linie jsou ostré, mřížka chladiče, která přebírá barvu karoserie a dokonale tak splývá s přední částí vozu, je přerušena novým znakem Peugeot v podobě lví hlavy. Překvapivý je obrácený tvar zadního nárazníku, který dodává profilu dynamiku.

408 (2)

Nový vůz je 469 cm dlouhý, 148 cm vysoký a jeho rozvor dosahuje 279 cm. Interiér tak nabízí štědrý prostor ve druhé řadě, místo pro kolena činí 188 mm. Zavazadlový prostor s objemem 536 litrů po sklopení opěradel zadních sedadel vzroste až na 1611 litrů. V kabině najdeme nejnovější verzi Peugeot i-Cockpit, kterou lze okamžitě rozeznat podle kompaktního volantu.

Asistenční systémy řízení používají 6 kamer a 9 radarů. Patří mezi ně zejména:

  • Adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go;
  • Noční vidění (Night Vision) umožňující rozpoznat zvířata, chodce nebo cyklisty před vozem v jízdním pruhu dříve, než se objeví v dosahu dálkových světel;
  • Systém sledování mrtvého úhlu s velkým dosahem (75 metrů);
  • Sledování provozu za vozidlem, které po zařazení zpátečky upozorňuje na nebezpečí v blízkosti vozu.

408-INT

Nabídka pohonů vozu zahrnuje dvě plug-in hybridní verze o výkonu 180 a 225 k a benzinový motor o výkonu 130 k. Všechny tři varianty jsou spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8. Za několik měsíců od uvedení těchto pohonů na trh bude následovat plně elektrická verze.

Model bude uveden na trh na samém počátku roku 2023. Vůz pro evropské i mimoevropské trhy se bude vyrábět ve francouzském městě Mulhouse, následně se rozjede výroba také v továrně v čínském Čcheng-tu pro místní trh.

408 (4)

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru