Renault Trafic – komfortní varianta SpaceClass – test

Řada velkých dodávek od Renaultu, která nese název Trafic, se rozrostla o speciální verze určené pro přepravu osob. Komfortní varianta SpaceClass nabízí kromě pohodlí také variabilní uspořádání a víceúčelové využití.

Renault Trafic (10)

Elegance a styl, to jsou nepřehlédnutelné atributy nového modelu. Výrazná mřížka chladiče, moderní full LED světlomety a chromové detaily dodaly na vážnosti testovanému modelu v tmavé barvě laku. Nabízí se ve dvou délkách, my jsme testovali variantu L1, která o pár centimetrů přesahuje délku pěti metrů. V interiéru se může pochlubit velkorysým prostorem na hlavami cestujících – délka nad sedákem ke stropu je 935 milimetrů. Vnitřní uspořádání může být pojato jako sedmimístné se třemi řadami sedadel, obě zadní řady jsou ovšem vyjímatelné a objem zavazadlového prostoru tak můžeme zvětšovat v rozmezí od 1 do 6 m3. Pro pohodlí cestujících slouží několik dalších úložných přihrádek a zásuvek, které mají celkový objem přes 13 litrů. Sedadla jsou pohodlná, pro delší cestu jsme ale trochu obtížněji hledali vhodnou polohu.

Renault Trafic (1)

Přístrojová deska je uspořádána pro řidiče smysluplně a ergonomicky, řadicí páka je příhodně umístěna ve středovém sloupku, takže se s ní dobře manipuluje. Velký štít obsahuje dobře čitelné přístroje v klasickém uspořádání dvou kruhových ciferníků s informacemi o jízdě uprostřed. Středovému panelu dominuje velký displej multimédií.

Z pohonných jednotek v nabídce jsme do testu vybrali dieselový motor Blue dCi 150, který nabízí výkon 150 koní, a řadí se automatickou šestistupňovou převodovkou EDC. V kombinovaném režimu slibuje spotřebu 7,1 – 7,9 l/100 km, během testu jsme zaznamenali spotřebu 8,4 l/100 km.

Renault Trafic (4)

Vzhledem k využití pro rodinné cestování jsme se zajímali o bezpečnostní asistenční systémy, které pochopitelně původně užitkový vůz dostal do výbavy. Adaptivní tempomat funguje v rychlostech od 30 do 170 km/h, nouzové brzdění je aktivní v rychlosti 7 až 80 km/h. Funguje tu také varování před opuštěním jízdního pruhu, sledování mrtvého úhlu či monitoring únavy řidiče.

Renault Trafic v osobní verzi je k dostání od 1 070 000 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru