Nový ID. Buzz slavil světovou premiéru

Značky Volkswagen Užitkové vozy a Volkswagen osobní vozy představily v Hamburku ve světové premiéře nové modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo. Volkswagen nabízí první čistě elektricky poháněnou modelovou řadu MPV a lehkých užitkových vozů v Evropě stavěnou na platformě pro elektrické vozy MEB. ID. Buzz se bude dodávat s nejnovějším softwarem.

Martin Meiners

ID. Buzz přenáší sedm desetiletí zkušeností s modely Bulli do éry elektromobility. Nejnovější verze přináší do modelové řady nejmodernější asistenční systémy, jakými jsou „Travel Assist se sdílenými daty“ a automatizované zaparkování vozu. ID. Buzz lze na cestách mimořádně snadno nabíjet technologií „Plug & Charge“, a to nabíjecím výkonem až 170 kW. Dvousměrné nabíjení (Vehicle-to-Home) umožňuje začlenění modelu ID. Buzz do energetického systému domácnosti. ID. Buzz nabízí pohodlí pěti osobám a 1121 litrů prostoru pro zavazadla – a jako Cargo místo pro dvě europalety.

Start prodeje v Evropě je plánován na podzim 2022. Předprodej bude v prvních zemích zahájen již v květnu (v České republice v červnu).

Volkswagen ID. Buzz

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru