Škoda ukázala skicu coupé Enyaqu

Karosářská varianta kupé čistě elektrického vozu Enyaq iV s emocionálním vzhledem umožňuje díky aerodynamice vyšší dojezd než varianta SUV. Skica ukazuje mírně se svažující linii střechy, záď s ostře lomenou hranou a boční prahy v barvě karoserie. Světová premiéra modelu  se uskuteční 31. ledna 2022 v Praze.

220111_ENYAQ-iV-Coupe_Sket-ch_

Novým modelem rozšiřuje značka svou první čistě elektrickou modelovou řadu na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen o emocionální variantu. Boční prahy lakované v barvě karoserie a velká kola umocňují dynamický vzhled nového čtyřdveřového vrcholného modelu. Přepracovaná linie střechy pak přidává vozu na eleganci. Od B-sloupku se střecha mírně svažuje směrem dozadu a plynule přechází do pátých dveří. Pohled zezadu ukazuje nápis Škoda pod ostře lomenou hranou a zadní světla s typickým tvarem písmene C.

Příď vozu charakterizuje velká a výrazná maska a úzké ostře řezané přední světlomety, které zvýrazňují šířku vozu. Skica rovněž ukazuje výrazný sportovní design předního nárazníku. Nový model se veřejnosti poprvé představí v digitální podobě dne 31. ledna 2022 v Praze.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru