Renault hlásí – Austral se vydává na testování

Nový Renault Austral vstupuje do závěrečné fáze vývoje. Při každém uvedení nového modelu na trh prochází testovací vozidla několikaměsíčním intenzivním testováním. Tyto testy odolnosti ověřují spolehlivost a životnost různých součástí nového modelu. V těchto náročných podmínkách dokončuje nový model závěrečné ověřování své nové platformy CMF-C a řady 100% elektrifikovaných motorů.

AUTO - RENAULT HHN

Austral vstupuje do takzvaných „potvrzovacích jízd“. V praxi to vypadá tak, že vozový park čítající přibližně sto vozidel ujede zhruba 2 miliony kilometrů. Nové SUV nyní projede Francií, Španělskem, Německem a Rumunskem, aby se ověřila platnost předem provedených simulací. 900 řidičů tak ujede 600 000 km v reálných podmínkách na otevřených silnicích a dalších 1 400 000 km na testovacích okruzích. Tyto testy umožní například ověřit nastavení nové platformy CMF-C, jízdních asistentů, odhlučnění a komfortu odpružení.

AUTO - RENAULT HHN

V rámci finálních testů dochází i k validaci pohonných jednotek. Automobil bude mít k dispozici výhradně elektrifikované zážehové motory, z nichž většina je nová: nová generace motoru E-Tech hybrid, mild-hybridní motor 1.3 TCe 12V a zcela nový mild-hybridní motor 1.2 TCe 48V, poprvé v nabídce značky. Tato řada motorů nabídne rekordní účinnost: nízké emise od 105 g CO2/km (u motoru E-Tech v cyklu WLTP, podléhající finální homologaci) a maximální výkon až 200 k.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru