DS Automobiles usiluje o třetí dvojnásobný titul ve Formuli E

Vůz startovního pole mistrovství světa ABB FIA Formule E, DS E-Tense FE21 týmu DS Techeetah, představil ve čtvrtek 25. listopadu při testovacích jízdách na okruhu Alès ve Francii svůj nový design pro osmou sezónu.

FE - SEASON 8 DS TECHEETAH LAUNCH

Nový černo-zlatý vzhled, jenž je dílem studia DS Design Studio Paris společnosti DS Automobiles, představil francouzský jezdec Jean-Eric Vergne, vítěz dvou titulů v Poháru pilotů v letech 2018 a 2019, a portugalský jezdec António Félix da Costa, šampion z roku 2020, kteří zůstávají oficiálními továrními jezdci týmu.

DS Automobiles a Techeetah, které v mistrovství světa ABB FIA Formule E v sezónách 2018/2019 a 2019/2020 získaly dva dvojnásobné tituly (pro piloty a týmy), s velkou radostí ve svém partnerství pokračují s novou strukturou i v 8. sezóně. Mark Preston se tak stává generálním ředitelem stáje Techeetah a Thomas Chevaucher, ředitel DS Performance, přebírá roli šéfa týmu.

Thomas Chevaucher, ředitel DS Performance a šéf stáje DS Techeetah:

„Tato nová organizace týmu nijak nemění náš hlavní cíl, kterým je získávání nových titulů. Díky této nové struktuře se více než kdy jindy soustředíme na závody, a to je pro DS Techeetah a DS Automobiles to nejdůležitější!

Mark Preston, generální ředitel týmu Techeetah:

 „V automobilových závodech jde o víc než jen o technické aspekty. Myslím, že je ten správný čas, abych se v zájmu vytvoření udržitelné budoucnosti týmu Techeetah zaměřil na budoucí růst týmu a Formule E.“

Po tomto představení nové sezóny se tým DS Techeetah vydá na oficiální předsezónní testy do španělské Valencie, které se uskuteční od 29. listopadu do 2. prosince 2021. Poté budou vozy převezeny do Diriyahu v Saúdské Arábii na první závod 8. sezóny, který se uskuteční 28. ledna 2022.

Společnost DS Automobiles se účastní Formule E od druhé sezóny:

  • 73 závodů
  • 4 tituly
  • 14 vítězství
  • 37 pódiových umístění
  • 17 pole position
  • 12 nejrychlejších kol
  • 57 superpole


Facebook

Nejčtenější

Nahoru