Cupra Born – sériová výroba spuštěna

Značka Cupra spustila sériovou výrobu svého prvního 100% elektromobilu s označením Born v závodě Cvikov v Německu. Model bude od čtvrtka 30. září vystaven na autosalonu Automobile Barcelona 2021. Tímto krokem bude zahájena realizace plánu uvedení nového elektromobilu na mezinárodní trhy.

Cupra Born - Produktion bei VW

Společnost s tímto novým modelem usiluje o zvýšení podílu značky na jejím celkovém prodeji na 20 %. Cílem je také získání nových mezinárodních trhů, především v nejvíce elektrifikovaných zemích. S listopadovým uvedením tohoto modelu na trh bude spuštěna nová prodejní strategie s agenturním modelem, která umožní navazování odlišných vztahů s klienty. Zákazníci budou moci používat elektromobil  na základě předplatného.

Závod Cvikov je prvním výrobním závodem koncernu Volkswagen zaměřeným na 100% elektromobily. Německý závod je také považován za největší a nejefektivnější elektromobilový závod v Evropě. Denně vyrábí až 1400 vozidel, což představuje roční kapacitu výroby cca 330 000 elektromobilů. Kromě modelu Born vyjíždějí z bran cvikovského závodu další čtyři modely: Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron a Audi Q4 Sportback e-tron.

Cupra Born - Produktion bei VW

Cupra Born je prvním modelem značky na základě konceptu neutrální bilance emisí CO2. To znamená, že se v dodavatelském řetězci používají energie z obnovitelných zdrojů. Kromě toho se čalounění anatomicky tvarovaných sedadel vyrábí z trvale udržitelných materiálů získávaných recyklací plastového odpadu ze Středozemního moře.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru