Ford představil novou Fiestu

Ford poprvé ukázal podobu nové Fiesty, která přichází s modernizovaným vzhledem, rozšířenou nabídkou technologií a  mild-hybridními motorizacemi. S tímto souborem vylepšení má být kompaktní hatchback připraven na budoucnost.

2021_FORD_FIESTA_STUDIO_ST-LINE_04

Nový vzhled přináší výraznější vizuální odlišení jednotlivých výbavových linií – Trend Edition, Titanium, ST-Line a Active. Do všech variant poprvé přicházejí LED světlomety, přičemž na přání bude k dispozici také pokročilá technologie Matrix LED, která zabraňuje oslnění protijedoucích řidičů a zároveň upravuje světelný kužel podle aktuálních podmínek. Dalšími novinkami jsou například digitální přístrojový panel s úhlopříčkou 12,3“, funkce informování o nebezpečí v okolí nebo varování před najetím na dálnici v protisměru.

 

2021_FORD_FIESTA_STUDIO_ST-LINE_05

Elektrifikované motory umožní řidičům Fiesty jezdit s nižší spotřebou i emisemi. Mild-hybridní technologie se 48voltovou elektroinstalací zlepšuje hospodárnost i dynamiku vozu. Sedmistupňová samočinná převodovka Ford Powershift s rychlým a plynulým řazením výrazně přispívá k jednoduchosti obsluhy. V závislosti na konkrétním trhu bude nadále k dispozici v tří- i pětidveřovém provedení.

2021_FORD_FIESTA_STUDIO_INTERIOR_16

Ford zároveň představil novou Fiestu ST. Tento sportovní model získal nové Matrix LED světlomety, sportovní sedadla Ford Performance vlastní konstrukce a nové designové detaily včetně přední masky v novém šedém odstínu Chrystaline a sytě zeleného laku karoserie zelená Mean. Nejvyšší točivý moment motoru byl navýšen o 10 procent, na 320 Nm.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru