Renault 5 brzy oslaví své 50. narozeniny

Tato temperamentní automobilová ikona má nyní potomka, Renault 5 Prototype, z něhož se příští rok zrodí sériový model. Duše značky vychází z jejího dědictví. Aby ji posílila a znovu získala ducha své slavné minulosti, musí k ní zůstat připoutána a inspirovat se jí. To je úloha prototypu Renault 5: ukázat, že Renault hodlá demokratizovat elektromobil v Evropě moderním přístupem k oblíbenému a nezbytnému vozu, stejně jako svého času jeho švihácký předchůdce.

Salon IAA de Munich 2021 - Renault 5 Prototype et Renault 5 (1)

Renault 5 Prototype je okouzlující kompaktní městský vůz, který přenáší jednu z nadčasových hvězd značky Renault do budoucnosti s moderním, plně elektrickým pohonem. Zachoval si svou zábavnou a hravou stránku s velmi „popovou“ žlutou barvou těla.

Salon IAA de Munich 2021 - Renault 5 Prototype et Renault 5

Tým designérů Gillese Vidala se inspiroval vozem Renault 5, symbolickým modelem dědictví značky Renault, který je známý a uznávaný po celém světě. Prototyp Renault 5 přebírá hlavní linie svého původního designu. Moderní přístup je patrný nejen v jeho liniích, ale také v povrchových úpravách a zvolených materiálech, které jsou inspirovány světem elektroniky, nábytku a sportu. Mnichovská výstava je příležitostí objevit nebo znovuobjevit prototyp Renault 5, ale také se ponořit do dědictví firmy s výstavou čtyř modelů, které poznamenaly kariéru Renaultu 5.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru