Ford Transit a Tourneo řady Trail a Active – krátký test u jezera Katlov

Naše redakce měla možnost se seznámit s užitkovými vozy Ford Transit Trail, Ford Transit Custom Trail a Ford Tourneo Custom Active. Všechny tři modely nabízejí velmi vyvážené jízdní vlastnosti, zejména pro jízdu po nezpevněných komunikacích. Model Transit Trail lze vybavit inteligentním pohonem všech kol (AWD), který dynamicky přerozděluje hnací sílu na kola s nejvyšší trakcí. Součástí systému je i režim Bláto/Vyjeté koleje pro náročnější jízdní podmínky.

LCHPS-HR-210615-175831

Další testované modely, Ford Transit Custom Trail a Tourneo Custom Active mají poháněnou přední nápravu a o správnou trakci se stará mechanický samosvorný diferenciál mLSD (pro Tourneo Custom Active na přání), jenž je ve vozech zabudovaný tak, aby nezabíral místo v nákladovém prostoru a zachoval praktičnost, na kterou jsou zákazníci užitkových modelů Ford zvyklí.

LCHPS-HR-210615-151002

Součástí standardní výbavy vozů řady Trail a Active je také online připojený modem 4G/LTE, který po propojení s aplikací FordPass nebo FordPass Pro obsahuje řadu užitečných a inovativních funkcí pro usnadnění ovládání celého vozu. Aplikace navíc umožňuje zabezpečit vůz před nezvanými hosty prostřednictvím nedávno představené funkce SecuriAlert, která po detekci okamžitě odesílá oznámení na mobilní telefon majitele.

LCHPS-HR-210615-141027

Součástí doprovodného programu byla také předpremiéra projektu Lifesavers, unikátní filmové série z produkce evropského Fordu, která v šesti epizodách ukazuje hrdinné příběhy profesionálních a dobrovolných záchranářů z různých zemí napříč Evropou. V každé epizodě zaznamenávají kamery problémy a výzvy, jimž musí záchranáři čelit v průběhu svých pracovních dnů. Epizoda s českou účastí bude mít oficiální premiéru 21. června 2021 a představí vodní záchrannou službu na Nových Mlýnech. Užitkové vozy Ford jsou nedílnou součástí záchranných složek napříč Evropou a Ford projektem Lifesavers vzdává hold každodenním hrdinům.

Ford_LifeSavers_Czech_SHOT_05



Facebook

Nejčtenější

Nahoru