Škoda Octavia Scout – Do města i do přírody – test

Příchod čtvrté generace modelu Octavia byl provázen velkou pozorností mezi českými zákazníky. Praktické využití tohoto vozu zejména ve variantě kombi je pověstné, o tom není sporu. S tím souvisí i množství prodaných vozů. Chcete-li se odlišit, můžete nyní volit i verzi Scout, která má v nabídce výkonné motory, zvýšený podvozek a outdoorové detaily.

Škoda Octavia Scout (1)

Styl off-roadu autu dodává výrazná stříbřitá ochranná lišta vpředu i vzadu, stejně tak lemy blatníků, prahů a spodních částí dveří, které jsou v černé barvě. Stříbrnou barvu má střešní nosič a kryty vnějších zpětných zrcátek. V základu jsou full LED světlomety a 18palcová kola. V takové parádě získává Octavia úplně novou tvář a zaručeně s ní zaujmete ostatní na silnici.

Pro rodinu, která Scout využije například pro cesty na chalupu, bude asi ještě zajímavější zvýšený podvozek (o 15 mm oproti běžné verzi) a nabídka paketu pro špatné cesty, který má za úkol ochránit podvozek při jízdě mimo asfalt. Řidič ocení virtuální kokpit a velký 10palcový displej infotainmentu nebo speciální sedačky s ergonomickým tvarováním a výborně nastavitelnými opěrkami hlavy. Celá posádka pak uvítá velkorysost interiéru a také objem kufru, který činí 640 litrů.

Škoda Octavia Scout (8)

Ceník nabízí tři motorizace, jednu benzínovou a dvě dieselové, přičemž ve všech případech se jedná o dvoulitrový čtyřválec. Námi testovaná naftová jednotka s výkonem 200 koní je pro vůz tohoto typu více než dostatečná, jízda je svižná a akcelerace bezproblémová. Při jízdě mimo silnici nebo za zhoršených podmínek pomůže pohon všech kol, který je v základu. Kombinace s automatickou převodovkou je ideální, řazení výborné. Během testu jsme zaznamenali spotřebu 7,1 l/100 km, hodnota kombinované spotřeby dle tabulek je 5,6 l/100 km.

Škoda Octavia Scout začíná s cenou na 876 900 Kč, testovaná verze je k dispozici od 926 900 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru