Jak se Vám líbí facelift modelu Škoda Kodiaq?

Čtyři roky po zahájení SUV ofenzívy prochází úspěšné SUV modernizací. Vůz, který může být na přání konfigurován jako sedmimístný, má modernizovaný vzhled. Vylepšeny byly i jeho aerodynamické vlastnosti. Poprvé nabízí inovativní Matrix-LED přední světlomety. Sportovní vrcholný model RS má kromě vylepšeného vzhledu i nový, výkonnější motor TSI. Modernizovaný vůz bude dostupný od července 2021.

08_new_skoda_kodiaq-1920x1280

Ve výbavových stupních Ambition a Style je součástí předního a zadního nárazníku lišta hliníkového vzhledu, která dodává vozu offroadový charakter stejně jako nová příď se zvýšenou kapotou motoru a novou, vzpřímenější maskou chladiče. Součástí standardní výbavy jsou full LED přední světlomety. Poprvé Kodiaq nabízí Matrix-LED přední světlomety. Výrazný design podtrhují nová kola z lehké slitiny o průměru až 20″. Speciální aero kola, nový přední a zadní nárazník a nový černě lakovaný střešní spoiler s finlety po stranách snižují odpor vzduchu. Verze RS má nyní specifický přední nárazník s dynamickým designem.

Model poprvé nabízí elektricky nastavitelná Top ergonomická přední sedadla s potahem z perforované kůže, ventilací a masážní funkcí, která jsou součástí komfort paketu Top. Pro výbavový stupeň Style jsou tu na přání ekologická sedadla s kvalitními potahy z veganských, recyklovaných materiálů. Na přání je dostupný rovněž sound systém Canton, který nově nabízí centrální reproduktor zabudovaný v přístrojové desce, subwoofer umístěný v zavazadlovém prostoru a dalších deset namísto dosavadních osmi reproduktorů.

52_NEW_SKODA_KODIAQ-1440x960

Virtuální kokpit se čtyřmi režimy zobrazení je součástí standardní výbavy. Dodatečný režim zobrazení Sport je k dispozici pro modely RS a Sportline. Paletu asistenčních systémů doplňuje rozšířená verze proaktivní ochrany cestujících. Díky dodatečným radarovým senzorům na zádi dokáže nová verze reagovat i v případě, pokud vozidlu hrozí náraz zezadu.

Sportovní vrcholný model RS dostal nový benzinový motor 2,0 TSI generace Evo koncernu Volkswagen s výkonem 180 kW (245 k). Je tak o 4 kW (5 k) výkonnější než předchozí naftový motor a zároveň o více než 60 kg lehčí. Společně s novou sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG, která je lehčí o 5,2 kg, je tak agregát ještě výkonnější. Do nové generace Evo koncernu Volkswagen patří také benzinové motory 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k) a 2,0 TSI o výkonu 140 kW (190 k) stejně jako naftové motory 2,0 TDI o výkonu 110 kW (150 k) a 147 kW (200 k).

04_NEW_SKODA_KODIAQ-1440x960

Výroba modelu byla zahájena v roce 2016 v závodě v Kvasinách v České republice. Aby uspokojila velký mezinárodní zájem, zřídila automobilka v následujících letech výrobní linky i v Číně, Indii a Rusku. Do konce března 2021 bylo po celém světě vyrobeno více než 600 000 vozů Kodiaq.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru