Začíná první sezona mistrovství Extreme E – zúčastní se i značka Cupra

Mezi nejnáročnější závody v historii motoristického sportu se zařadí mistrovství Extreme E, které odstartuje již tento víkend. Terénní závody elektricky poháněných SUV se budou konat v nejdrsnějších končinách naší planety – v pouštích, na ledovcích, v přímořských i arktických oblastech. Všechno odstartuje 3. dubna v Saúdské Arábii. Pořadatelé chtějí nabízet fanouškům vzrušující zážitky z motoristického sportu, ale také hodlají ukazovat vliv klimatických změn na náš svět.

Extreme E Preseason Testing

Značka Cupra vstoupila do mistrovství Extreme E hned po jeho založení, přičemž byla první automobilovou značkou, která oznámila svou účast. Spojila síly s týmem ABT Sportsline jako jeho hlavní partner a nyní je připravena na první závodní víkend.

Závodní vůz e-Cupra ABT XE1 o výkonu 400 kW ukáže své schopnosti při jízdě na limitu v rámci závodního víkendu Desert X Prix, v prvním závodě sezony v saúdskoarabském regionu Al Ula s největší souvislou písečnou pouští na světě. Tým již testoval závodní SUV v limitních situacích v průběhu příprav na sezonu na závodních okruzích Oschersleben v Německu a MotorLand Aragón ve Španělsku.

V boji o umístění se na start postaví devět týmů. Závod bude rozdělen do dvou dnů se sobotními a nedělními jízdami. Každý tým bude mít pro každý den k dispozici jedno kompletní nabití sady akumulátorů. V sobotu čekají jezdce čtyři kvalifikační závody. Semifinálová jízda, tzv. Crazy Race, tedy bláznivý závod, a finálový závod se uskuteční v neděli. Každý závod se jede na dvě kola – jedno kolo řídí vůz žena a jedno kolo muž z každého týmu.

V první sezoně mistrovství Extreme E zavítají jeho účastníci do pěti koutů světa s jedinečným prostředím. Globální seriál závodů Extreme E bude na své mezinárodní zábavní platformě propagovat elektrifikaci, trvalou udržitelnost a vyvážené zastoupení mužů a žen.

Po závodě v Saúdské Arábii se účastníci mistrovství přesunou k jezeru Retba (Lac Rose) v Senegalu. Další závody se uskuteční v okolí grónského města Kangerlussuaq, v povodí brazilské řeky Pará a nakonec v Ohňové zemi v Argentině.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru