Exkluzivní Rolls-Royce Phantom Tempus – motivem je astronomický jev pulsar

Rolls-Royce Phantom, vlajková loď společnosti, se stala součástí exkluzivní a neobvyklé kolekce Phantom Tempus. Tato obdoba vozu Phantom se inspirovala časem – jeho plynutím a tím, jak se dá zdánlivě zastavit. Kolekce vozů je omezena na pouhých 20 kusů, přičemž jeden exemplář čeká i na českého majitele.

Phantom Tempus design sketch interior lores

Design kolekce Phantom Tempus obsahuje různá témata týkající se času a vesmíru. Klíčovým motivem je astronomický jev pulsar, který byl objeven až v roce 1967 a nachází se pouze v nejhlubších částech vesmíru (nejbližší dosud objevený pulsar je 280 světelných let, nebo 1 680 bilionů mil od Země). Jedná se o velmi husté žhavé hvězdy, které vydávají elektromagnetické záření v extrémně pravidelných intervalech, což z nich činí jedny z nejpřesnějších hodin ve vesmíru.

Další aspekt času – iluze jeho neochvějné stálosti – je zachycen v galerii Frozen Flow of Time. Toto jedinečné umělecké dílo umístěné v palubní desce, v které jsou záměrně vynechány veškeré hodiny, ztvárňuje osvobození od času a jeho omezení. Jednolitý kus hliníku je vyfrézován tak, aby vzniklo 100 tvarovaných sloupků, což představuje 100 milionů let rotačního otáčení pulsarové hvězdy. Každý sloupek je černě eloxovaný a ručně leštěný, aby odrážel světlo. Při pohledu přes galerii tak struktura vytváří dojem, že se vlní a ohýbá, přestože je zcela pevná.

Phantom Tempus side lores

Popis celé galerie můžete najít na gravírované destičce v přihrádce na rukavice, kde je vyryta spolu s citátem Alberta Einsteina: „Rozdíl mezi minulostí, přítomností a budoucností je jen iluze, ovšem velmi tvrdošíjná.“ Vnitřek dveří zdobí vířící a kroutící se vzory hvězd, které jsou tvořeny stovkami osvětlených perforací. Další otvory s kontrastní kůží dodávají tomuto efektu větší hloubku, a dokonce vytvářejí atmosférickou auru, i když nejsou osvětleny.

Phantom Tempus front lores

Exteriér kolekce Phantom Tempus má nový zakázkový odstín Kairos Blue, jenž ztělesňuje temnotu a tajemství vesmíru. Barva obsahuje blyštivě modré slídové vločky, které se třpytí a září na světle, a připomínají tak hvězdy. Tento efekt je ještě zvýrazněn černými detaily na voze.

Kapotě vozu Phantom Tempus dodává ladnost soška Spirit of Ecstasy, která nyní ve svém 110. roce existence zobrazuje personalizované datum a místo, jež mají pro klienta zvláštní význam. Svatba, narození dítěte, nebo dokonce velký obchodní úspěch může být vyryt jako nadčasová připomínka na podstavec ikonické figurky.

Phantom Tempus Starlight Headliner lores

Na závěr byl vyvinut další jedinečný doplněk ke kolekci. Tempus Champagne Chest, který vychází z oblíbené Rolls-Royce skřínky na šampaňské, je výrazným prvkem této řady vozů. Na vrchní desku je ručně namalován pulsar, pod nímž se ukrývá vybavená skříňka s termo nádobou pro chlazení šampaňského nebo kaviáru, čtyři ručně foukané křišťálové skleničky uspořádané tak, aby připomínaly válce motoru V12, a kvalitní perleťová lžička na kaviár.

Phantom Tempus Gallery lores

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru