Cupra Formentor s pětiválcem ke třetímu výročí značky

Světová premiéra modelu Cupra Formentor VZ5 u příležitosti 3. výročí značky posouvá limity modelové řady Formentor, prvního vozidla vyvinutého exkluzivně pro tuto značku. Srdcem vysokovýkonného CUV je zážehový pětiválec.  

CUPRA-Formentor-VZ5_12_small

Pod dlouhou kapotou je uložen pětiválcový motor TSI 2,5 litru, který poskytuje nejvyšší výkon 390 k (287 kW) a maximální točivý moment 480 Nm. VZ je zkratkou španělského slova Veloz s významem rychlý. Vysokovýkonnému CUV dal název mys Formentor na španělském ostrově Mallorca, který patří mezi nejkrásnější a nejdivočejší oblasti Baleár. Celková výroba této verze je omezena na 7000 vozů.

Zárukou dynamiky, emociálních zážitků a sportovních výkonů má být kombinace vyspělého podvozku s nastavitelnými jízdními režimy a posuvníkem DCC, progresivního řízení, vyspělé převodovky s rychlým řazením a systémem pohonu všech kol 4Drive. Vyspělé technologie se ukrývají pod vnějším designem s detaily z uhlíkových kompozitů a agresivnějším vzhledem zaměřeným na nekompromisní sportovní výkony.

Interiéru vládne moderní a sportovní atmosféra. Mezi dominanty interiéru patří volant Cupra, 12“ displej informačního a zábavního systému a nejvyspělejší řešení v oblasti konektivity. Celkový dojem završují zcela nová sedadla CUPBucket čalouněná kůží a poprvé představená ve verzi VZ5.

CUPRA-Formentor-VZ5_17_small

Motor kombinuje přímé vstřikování benzinu a přeplňování turbodmychadlem. Výsledkem je nejvyšší výkon 390 k (287 kW) mezi 5700 a 7000 otáček/min. Maximální točivý moment 480 Nm je k dispozici již od 2250 ot/min. Čtyři koncovky výfukové soustavy v barvě mědi dodávají rytmus a zvuk tohoto pětiválcového motoru. Motor spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, která se vyznačuje rychlým řazením. Vůz dokáže díky tomu zrychlit z klidu na 100 km/h za pouhých 4,2 sekundy a dosáhnout nejvyšší rychlosti 250 km/h.

Model bude uveden na trh v posledním čtvrtletí roku 2021.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru