Nokian Tyres otevírá nové testovací centrum ve Španělsku

Nové testovací centrum společnosti Nokian Tyres ve Španělsku umožňuje celoroční testování letních, celoročních a zimních pneumatik. Stavba centra bude dokončena v roce 2021 a testování pneumatik je nyní v zahajovací fázi. Celková investice se odhaduje na 60 milionů eur.

Nokian_Tyres_Spain_Test_Center_18022021_03

Toto nové zařízení umožňuje testovat prémiové produkty speciálně určené pro rostoucí trhy ve střední Evropě a v USA. Společnost Nokian Tyres zahájila stavbu testovacího centra v květnu 2018. Areál o rozloze 300 hektarů s 10 tratěmi se nachází v Santa Cruz de la Zarza, městečku asi hodinu jízdy od španělského hlavního města Madridu.

Centrum se zaměřuje především na letní a celoroční pneumatiky a pneumatiky s vysokými rychlostními indexy. Další oblastí zájmu testovacího centra je vývoj celoročních bezpečnostních vlastností pneumatik. Proto zde budou testovány také zimní pneumatiky.

Skutečným klenotem tohoto centra je 7 kilometrová vysokorychlostní oválná trať, která umožňuje testovat pneumatiky při rychlostech až 300 km/h a vyšších. Testovací trati umístěné okolo vysokorychlostního oválu umožní sledovat chování pneumatik z hlediska ovladatelnosti na mokru a suchu, brzdných vlastností a odolnosti vůči aquaplaningu. Tratě budou sloužit také ke schvalovacím testům, jako je klasifikační testování hlučnosti a přilnavosti na mokrém povrchu.

Areál zahrnuje kromě testovacího centra také návštěvnické centrum, kde se v budoucnu budou konat slavnostní uvedení nových produktů na trh a interní i externí školení. Jako hold severskému dědictví společnosti byla v návštěvnickém centru vybudována finská dřevěná sauna.

Nové testovací centrum bude v pořadí již třetím centrem firmy. Doplňuje tak centrum ve finském městě Ivalo o rozloze 700 hektarů a centrum v blízkosti sídla společnosti ve finském městě Nokia.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru