Audi e-tron GT – gran turismo budoucnosti se představuje

Čtyřdveřové kupé spojuje emocionální design s výkonným pohonem a dynamickými jízdními vlastnostmi. Takové Audi se ještě nikdy nevyrábělo. Audi e-tron GT ukazuje, jak fascinující budoucnost mobility čeká zákazníky značky. Výhradně elektricky poháněné gran turismo je uváděno na trh hned ve dvou verzích: e-tron GT quattro a RS e-tron GT. Obě jsou výkonné, rychlé a dynamické, obě jezdí s nulovými lokálními emisemi.

a210280_full

Exteriér modelu Audi e-tron GT má být uměleckým dílem. Každá plocha a každá linie přispívá k dokonale sladěnému celku – od světlometů, vybavených na přání laserovými světly, až po velký difuzor na zádi. Její tvarové řešení se totiž vyznačuje mimořádnými aerodynamickými kvalitami, což dokládá součinitel aerodynamického odporu vzduchu cx = 0,24.

Také interiér odpovídá klasickým vozům kategorie gran turismo. Sedadla řidiče a spolujezdce ve sportovně nízké poloze odděluje široká středová konzola. Zadní sedadla nabízejí dostatek prostoru i dospělým osobám. Gran turismo je sportovní cestovní automobil s vysokou úrovní jízdní dynamiky pro suverénní překonávání velkých vzdáleností. V závislosti na verzi poskytují jeho elektromotory nejvyšší výkon 350 kW (476 k), resp. 440 kW (598 k). Stejně důležitý je však dojezd až 487 kilometrů (dle WLTP), který umožňuje sada akumulátorů s využitelnou kapacitou 85 kWh. Elektrická soustava pracující s napětím 800 V je připravena na rychlé nabíjení stejnosměrným proudem o výkonu až 270 kW.

a210291_full

Podvozek je podřízen požadavku na vyváženost mezi dynamikou a komfortem. K tomu přispívají vyspělé technologie, mezi něž patří Audi drive select, řízení všech kol, adaptivní tlumiče, vzduchové pružiny se třemi komorami, elektrický pohon všech kol a uzávěrka zadního diferenciálu. Kola mohou mít průměr ráfku až 21 palců. Brzdové kotouče se dodávají s průměrem až 420 milimetrů – a na přání jsou vyrobeny z keramického materiálu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Stejně jako všechny modely Audi nabízí i e-tron GT rozsáhlé síťové propojení. Informační a zábavní systémy, online služby Audi connect a asistenční systémy odpovídající nejnovějšímu stavu techniky. Značka Audi navíc zkomponovala pro model e-tron GT specifický zvuk, protože dynamické umělecké dílo má i dobře znít – dravě a pokrokově.

A210289_full



Facebook

Nejčtenější

Nahoru