Evropská premiéra Rolls-Royce Ghost se uskutečnila v Praze

Jako jedna z mála redakcí jsme se zúčastnili prezentace nejnovějšího přírůstku z portfolia Rolls-Royce. Nový model Ghost je dokonalý ve své jednoduchosti. Vytvoření takto čistého prostředí a zážitku pro cestující, řidiče i pozorovatele bylo pro značku jednou z největších výzev v celé její historii. Ghost je skutečně technologicky nejdokonalejším automobilem, jaký kdy Rolls-Royce vyrobil.

RR_New Ghost_Front_V1_1

První změna, která se odráží v novém voze Ghost, je hliníkový prostorový rám. Tuto konstrukci využívá jedině Rolls-Royce, a to jak u své vlajkové lodi Phantom, tak i u SUV Cullinan. Flexibilita a vynikající vlastnosti rámu umožnily jeho využití v novém vozu Ghost, jemuž dodává vynikající estetické, mechanické a akustické rysy.

Konstruktéři Rolls-Royce se zaměřili na celkovou architekturu vozu, a to zejména na technologii pohonu a řízení všech čtyř kol. Již při vzniku prvních skic dostal svoje přízvisko designérský směr Post Opulence. Tento princip již zapustil kořeny v architektuře, módě, špercích nebo lodním průmyslu a reprezentuje myšlenkový a umělecký směr definovaný spíše střídmostí a autenticitou materiálů než přehnanou okázalostí.

Estetika interiéru uplatňuje stejné minimalistické principy jako exteriér. Okázalé detaily a povrchní ozdoby zde nebyly využity, aby tak vzniklo příjemně uvolněné prostředí uvnitř vozu. To vše umožňuje maximální možnou personalizaci prostřednictvím zakázkového programu Bespoke.

Karel Kadlec, majitel dealerství Rolls-Royce Motor Cars Prague, kde se odehrál i debut nového vozu Ghost, dodal: „Od chvíle, kdy jsme v roce 2015 získali autorizaci jako prodejce značky Rolls-Royce, působíme na velmi vytříbeném a jedinečném trhu. Klíčovým pilířem našeho úspěchu je velmi výrazné portfolio motorových vozidel Rolls-Royce pro nejrůznější typy zákazníků. Ghost byl v České republice a na Slovensku mimořádně úspěšný, a proto věřím, že i nový model přidá do tohoto úspěšného příběhu svou novou kapitolu.“

RR_New Ghost_Back_1

Přehled nejdůležitějších novinek:

  • Je nástupcem nejúspěšnějšího modelu v 116leté historii značky
  • Odráží designovou filozofii “Post Opulent” a opouští povrchní vyjádření bohatství
  • Je postaven na architektuře pevného hliníkového prostorového rámu Rolls-Royce
  • Pohon a řízení všech kol pro bezprecedentní vyváženost a jistotou
  • První použití systému odpružení Planar významně zvyšuje agilitu a lehkost ovládání vozu
  • Charakteristická pohonná jednotka V12 twin-turbo o zdvihovém objemu 6,75 litrů disponuje výkonem 571PS a poskytuje 850Nm točivého momentu
  • Elektrické otevírání a zavírání dveří usnadňuje vystupování i nástup do vozu
  • Prvky interiéru jsou naladěny na specifickou zvukovou frekvenci a vytváří pocit vyrovnanosti
  • Podsvícení mřížky chladiče diskrétně upozorňuje na součást ikonografie Rolls-Royce
  • Illuminated Fascia poprvé představuje nápis Ghost obklopený 850 hvězdami


Facebook

Nejčtenější

Nahoru