Škoda Motorsport opět v provozu

Po přestávce způsobené koronakrizí se rozjíždí Škoda Motorsport opět naplno. Zákazníkovi dodala 353. soutěžní vůz Fabia jen těsně před tím, než se rozjela první soutěž po přerušení – MOGUL Test-Rally Sosnová. Za volantem skutečného vozu Škoda Fabia Rally2 evo prokázal vítězstvím svoji rychlost soukromník a ambasador české značky ve světě e-závodů Petr Semerád, jedoucí se spolujezdcem Filipem Šindelářem. Tovární jezdec Jan Kopecký se spolujezdcem Janem Hlouškem zajel na první zkoušce nejrychlejší čas, pak ale jeho šance na vítězství zmařil defekt.

škoda motorsport semerád

Po měsících různých omezení způsobených koronakrizí byl minulý pátek pro Škoda Motorsport speciálním dnem. Výkonný ředitel české společnosti Entry Engineering Pavel Paickr si v centrále v Mladé Boleslavi převzal 353. soutěžní vůz Fabia, který bude používat juniorský mistr Evropy (ERC1) Filip Mareš. Jenom den potom se na závodní trati v Sosnové během MOTUL Test-Rally opět rozezněl zvuk českého soutěžního vozu. Rekordman v počtu zisku titulů mistra České republiky a mistr světa 2018 kategorie WRC2 Jan Kopecký jel opět se spolujezdcem Janem Hlouškem a zajel po dlouhém přerušení závodní sezóny na první zkoušce nejrychlejší čas. Avšak defekt na druhé rychlostní zkoušce jej připravil o šance na vítězství.

V reálném světě prokázal těsným vítězstvím svoji rychlost soukromník a ambasador Škoda ve světě e-závodů Petr Semerád, jedoucí se spolujezdcem Filipem Šindelářem. „Po tak dlouhé pauze bylo řízení vozu Škoda Fabia Rally2 evo v závodním nasazení skutečně fascinující. Kromě toho to ale byl také dobrý trénink pro Jana a pro mě před skutečným restartem mistrovství České republiky, které proběhne na nadcházející Rally Bohemia,“ vysvětluje Jan Kopecký. Sedminásobný mistr České republiky je společně se spolujezdcem Janem Hlouškem jedním z hlavních favoritů pro Rally Bohemia (10. 7.–12. 7. 2020).

Výsledky MOGUL Test-Rally Sosnová:

1. Semerád/ Šindelář (CZ/CZ), Škoda Fabia Rally2 evo, 24:03,5 min

2. Štajf/Rajnoha (CZ/CZ), VW Polo GTI Rally2, +2,8 s

3. Vlček/Jugasová (CZ/CZ), Hyundai i20 Rally2, +11,1 s

4. Kačírek/Řiháková (CZ/CZ), Škoda Fabia Rally2, +12,2 s

5. Pech jun./Uhel (CZ/CZ), Ford Focus RS WRC 06, Škoda Fabia R5 evo, +12,4 s



Facebook

Nejčtenější

Nahoru