Máme první snímky modernizovaného modelu Hyundai Santa Fe

Vylepšená verze vlajkové lodi značky Hyundai v evropském segmentu SUV nabízí řadu prémiových vylepšení a nové hybridní pohony s možností vnějšího nabíjení i bez ní. Nové Santa Fe kromě toho bude prvním vozidlem Hyundai v Evropě, které využívá zcela novou platformu třetí generace, která umožňuje ještě vyšší úroveň provozních vlastností, hospodárnosti a bezpečnosti.

hyundai santa fe 2020

K modernizaci dochází u příležitosti 20. výročí nejdéle prodávaného SUV značky Hyundai. SUV segmentu D se prodává v Evropě od roku 2001 a zákazníky je oceňováno pro svůj komfort a prostornost, rozsáhlou standardní výbavu a funkční design interiéru. Santa Fe má modernizovaný design v odvážném stylu, mnoho nových prvků technické a bezpečnostní výbavy a poprvé nabízí hybridní pohony – konvenční i s možností vnějšího nabíjení.

Design přídě vyniká osobitými tvary široké masky chladiče ohraničené hlavními světlomety. Prostorově zvýrazněný síťový vzor mřížky chladiče umocňuje její robustní charakter. Světla LED pro denní svícení ve tvaru písmene T vytvářejí nezaměnitelné vzezření, a kromě toho plní také funkci ukazatelů směru.

Robustní ochranný panel v dolní části nárazníku sahá až ke spodním otvorům pro přívod vzduchu a obepíná je, čímž vizuálně nese celek hlavní masky chladiče. Vzhled přídě završují její okraje, jimž dominují vertikální aerodynamické otvory pro vedení vzduchu, které usměrňují a usnadňují proudění vzduchu a zesilují dojem robustnosti.

hyundai santa fe 2020.2

Vzadu vizuálně zvětšuje šířku karoserie nový design koncových svítilen s horizontálně protaženými tvary. Koncové svítilny jsou navíc propojeny pásem červené odrazové plochy.

Modernizace interiéru zahrnuje mimo jiné nový design spodní části přístrojové desky, nově navrženou středovou konzolu a nový 10,25“ dotykový displej informačního, zábavního a navigačního systému. Nová „plovoucí“ středová konzola s tlačítky elektronického voliče převodovky je plynulou křivkou napojena na plochy spodní části přístrojové desky. Vozidlo je poprvé vybaveno voličem terénního režimu. Různé jízdní režimy se komfortně aktivují ovládacím prvkem na středové konzole.

hyundai santa fe 2020.4

Po vzoru modelů Kona Electric a Hybrid, které jsou bestsellery značky Hyundai v segmentu malých SUV, rozšiřuje Hyundai svou produktovou řadu elektrifikovaných SUV i na své vrcholné SUV v Evropě. Nové Santa Fe je prvním vozem Hyundai v Evropě, které se bude prodávat s novými hybridními pohony „Smartstream“ ve verzích s možností vnějšího nabíjení i bez ní.

Nové Santa Fe je prvním modelem Hyundai v Evropě a prvním SUV Hyundai globálně zkonstruovaným na zcela nové platformě třetí generace určené pro vozidla Hyundai. Nová platforma umožňuje významné zvýšení úrovně provozních vlastností, ovladatelnosti, hospodárnosti a bezpečnosti. Je vybavena systémem, který usměrňuje proudění vzduchu. Optimalizovaným pohybem vzduchu motorovým prostorem se zlepšuje odvádění tepla a současně se zvyšuje stabilita spodní části vozidla. Stabilitu vozidla zvyšuje také uložení těžkých komponentů platformy v nižší poloze, což snižuje hmotnost a těžiště. Vylepšena byla rovněž aerodynamika. Pevné body fixních pák řízení byly přemístěny ke středům předním kol, což zlepšuje ovladatelnost. V oblastech s intenzivními vibracemi bylo vylepšeno odhlučnění.

hyundai santa fe 2020.3

Nová platforma přináší také významná vylepšení v oblasti pasivní bezpečnosti díky optimalizované konstrukci. Použití skeletu s víceúrovňovými deformačními zónami a komponenty tvářenými za tepla, spolu s využitím hlubokotažných ocelových plechů, umožňuje vozům na této platformě lépe pohlcovat nárazové síly v případě kolize a současně minimalizovat deformace prostoru pro cestující.

Nové Santa Fe bude v Evropě nabízeno od září 2020.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru