Volkswagen nebude vyrábět, továrny zavírá i Ford, FCA a Rolls-Royce

Volkswagen začne od čtvrtka omezovat výrobu kvůli koronavirové krizi. Montážní závody značky Volkswagen osobní vozy přeruší výrobu na dva týdny. Opatření se týká také výrobních závodů Volkswagen Group Components. Jako první přijmou opatření výrobní provozy ve Wolfsburgu, Emdenu, Drážďanech, Osnabrücku, Cvikově, Bratislavě (Slovensko), Pamploně (Španělsko), Palmele (Portugalsko), ale také závody na výrobu komponentů v Braunschweigu, Saské Kamenici, Hannoveru, Kasselu a Salzgitteru, jakož i společnost SITECH.

The new Volkswagen T-Roc Cabriolet

Značka tím reaguje na počínající propad poptávky na automobilových trzích. Zvyšují se rovněž rizika v dodavatelských řetězcích dodavatelů. Důvodem jsou výrazné nárůsty počtů infekčních onemocnění koronavirem a z toho vyplývající opatření přijímaná úřady. Volkswagen se proto v rámci realizace opatření na ochranu zdraví rozhodl uzavřít výrobní závody, v prvním kroku pravděpodobně na dva týdny.

Volkswagen realizuje další opatření proti šíření koronaviru, aby chránil své zaměstnance. Od úterý jsou uzavřeny podnikové restaurace, samoobsluhy, samoobslužné restaurace, bistra, kantýny a cateringové provozy, konference jsou uskutečňovány zásadně prostřednictvím služby Skype nebo v podobě videokonferencí, velké akce jsou bez výjimky zrušeny. Mimořádná ochrana kromě toho platí pro zdravotně oslabené zaměstnance v důsledku předchozích a současných onemocnění, postihujících mimo jiné srdce, plíce nebo oslabený imunitní systém.

Zaměstnanci, kteří se vracejí od 14. března ze zahraničí, mají po dobu inkubační doby 14 dnů zakázán vstup do provozních areálů a budov společnosti Volkswagen AG. Pro minimalizaci rizika přenosu viru se zaměstnanci mají dalekosáhle vyhýbat vzájemným kontaktům. U vedoucích pracovníků a dalších zaměstnanců se zvažují možnosti práce z domova, kterou mohou vykonávat až pět dnů týdně. Mezi opatření patří také všeobecný zákaz služebních cest – pro všechny výrobní závody i zahraničí. Týká se to rovněž cest mezi jednotlivými závody. Interní letecké linky mezi jednotlivými závody byly již přerušeny.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru