Continental představuje pneu pro dodávky s novou technologií

Technologie ContiSeal spolehlivě utěsní menší otvory v běhounu pneumatiky – s průměrem do pěti milimetrů – beze ztráty tlaku v pneumatice. Zásluhou toho se předejde nejčastějším typům defektů, což znamená významné zlepšení bezpečnosti a hospodárnosti při používání pneumatik pro dodávky.

Continental_ContiVanContact_100

„Nejčastěji dochází k propíchnutí pneumatik hřebíky nebo šrouby. Obecně se to vždy projeví zvýšením nákladů pro dopravce,“ vychází ze zkušeností Jan-Ole van Lengen, produktový manažer společnosti Continental v regionu EMEA pro pneumatiky, určené pro dodávky a lehké užitkové vozy. „I menší defekty způsobují odstavení vozidel, případně finančně náročné a organizačně složité překládky nákladu do jiného vozidla. Technologie ContiSeal dokáže spolehlivě utěsnit přibližně 90 procent všech případů potenciálního poškození běhounu,“ dodává van Lengen. Continental navíc zkoumá použití technologie ContiSeal i ve svých zimních a celoročních pneumatikách pro dodávky.

První pneumatikou pro dodávky, která využívá tuto technologii, je model VanContact 100 oblíbené velikosti 215/65 R 16 C 106/104 T, jehož výroba by se měla spustit do konce tohoto měsíce. Jde o robustní pneumatiku, určenou pro přepravu těžkých nákladů po různých površích. Zpevněná bočnice jí dodává odolnost při kontaktu s obrubníkem, zatímco optimalizovaný samočisticí dezén a mimořádně pevná a odolná konstrukce běhounu jí umožní zvládnout i méně kvalitní cesty. Pomocí zesílené kostry dokáže odolávat nepřetržitému používání s vysokým zatížením a zároveň zajišťuje dynamickou stabilitu vozidla. Díky svému složení obohacenému o siliku a také díky velké kontaktní ploše s vozovkou je pro tuto pneumatiku typický vysoký kilometrový nájezd i v náročných podmínkách.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru