Škoda Octavia liftback přichází na český trh

Na český trh přichází karosářská varianta Octavie liftback. Čtvrtá novodobá generace tohoto modelu bude k dispozici ve výbavovém stupni Ambition se zážehovým motorem 1,5 TSI ACT/110 kW nebo vznětovým motorem 2,0 TDI Evo/85 kW se 6 st. manuální převodovkou za doporučenou prodejní cenu 596 900 Kč včetně DPH. Základní model 1,0 TSI/81 kW s 6 st. manuální převodovkou ve verzi liftback dorazí na konci první poloviny roku 2020 s cenovkou 456 900 Kč včetně DPH.

OCTAVIA 4

Po kombíku je nyní v nabídce i designem sportovněji laděná verze liftback, která přináší splývavou elegantní siluetu blížící se tvarům kupé. V průběhu prvního pololetí se do prodeje dostanou i zákazníky oblíbené deriváty – verze Scout, sportovně laděné RS, varianta s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) a poprvé v modelové řadě Octavia také plug-in hybridní verze v rámci rodiny elektrifikovaných vozů pod označením iV.

Splývavá elegantní silueta modelu se blíží tvarům kupé. Nově vyvinutý designový jazyk značky vytváří skulpturální prvky, precizní linie a moderní, čisté plochy, a zároveň propůjčuje vozu autentický, dynamický vzhled a zanechává dojem vysoké kvality. Nový designový jazyk je základem atraktivního vzhledu vozu, ale tvarové řešení současně přispívá k výborné aerodynamice. Verze liftback vykazuje součinitel odporu vzduchu cx od 0,24. Aerodynamické vlastnosti také přispívají k nižším hodnotám emisí CO₂ a spotřeby paliva.

Nová Octavia nabízí v moderním interiéru velkorysý prostor. Jeho dominantou je dvouramenný volant, který může být na přání vyhřívaný. Poprvé jsou ve voze volitelně nabízena ergonomická sedadla, která nabízejí také elektricky ovládanou masážní funkci. Tato  verze ergonomických sedadel, která se může pochlubit pečetí kvality AGR (Iniciativa pro zdravá záda), obsahuje i funkci ventilace. Absolutní novinkou je na přání dodávaný head-up displej, který promítá důležité informace jako například aktuální rychlost jízdy, navigační instrukce, rozpoznané dopravní značky nebo aktivované asistenční systémy přímo na čelní sklo.

OCTAVIA 1

Na přání jsou nabízeny inovativní Matrix-LED světlomety, které umožňují mít za tmy neustále rozsvícena dálková světla, aniž by byli oslněni ostatní řidiči. V nabídce jsou také TOP LED zadní světla s osvětlenými krystalickými prvky a dynamickými směrovkami. Nově jsou ve voze ŠKODA k dispozici Antikolizní asistent, Asistent při odbočování, Varování při vystupování z vozu nebo Varování před lokálním dopravním omezením. Infotainment systémy lze částečně ovládat gesty. Zcela novým Simply Clever prvkem je pak komfortní plnicí hrdlo AdBlue, které u vozů vybavených vznětovým motorem dovoluje tankování kapaliny AdBlue také plnící pistolí určenou pro nákladní vozidla.

Autorizovaná prodejní síť již nyní přijímá objednávky na obě karosářské varianty. Od 30. ledna budou všichni autorizovaní partneři značky disponovat výstavními a testovacími vozy.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru