Začala výroba hybridního Superbu

V Kvasinách sjel dnes z výrobní linky první vůz Superb iV. Automobilka připravila závod pro výrobu prvního elektrifikovaného sériového modelu v historii firmy investicí přibližně 12 milionů eur. Nový vůz s plug-in hybridním pohonem se vyrábí výhradně v závodě v Kvasinách a to na stejné výrobní lince jako vozy Superb se spalovacími motory.

SUPERB_iV

Mimo jiné byla upravena svařovna a montážní hala. Díky této transformaci se Škoda Superb iV s plug-in hybridním pohonem vyrábí na stejné montážní lince jako modely s konvenčním spalovacím motorem. Vzhledem k tomu, že se podlaha vozu u obou variant pohonu liší, byla ve svařovně některá zařízení upravena nebo nově instalována. Původní hala oddělení kvality byla kompletně přestavěna. Pro výrobu a uvedení vozů do provozu musela být pracoviště v rámci montáže nově uspořádána.

V rámci výrobní linky instalovala automobilka navíc další zásobník pro podvozkové rámy a manipulátor pro vysokonapěťové a 12voltové baterie. Společnost pokračuje ve vzdělávání zaměstnanců v oblasti elektromobility. Proto v Kvasinách vzniklo nové tréninkové centrum. Školení od té doby absolvovalo již 5 500 zaměstnanců.

Benzinový motor 1,4 TSI a elektromotor vozu poskytují celkový systémový výkon 160 kW (218 k). Čistě elektrický dojezd činí až 56 kilometrů v cyklu WLTP, po započtení dojezdu na benzin činí dojezd na jedno nabití a natankování až 930 kilometrů. Nová varianta pohonu je k dispozici pro modely v úrovních výbavy Ambition a Style, a také pro  Sportline a Superb iV L&K.

Uvedení na trh proběhne začátkem roku 2020.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru