Hyundai má nový rally tým

Nový sportovní tým bude reprezentovat značku Hyundai s nejnovější specifikací závodního speciálu Hyundai i20 kategorie R5. Tým zahájí svou činnost prvním velkým závodem Barum Czech Rally ve Zlíně. Dále bude následovat závod Rallye Jeseníky a Rallye Vyškov.

hyundai i20 R5

S prvotní myšlenkou celého projektu přišel Jiří Lenner. „Mé rozhodnutí reprezentovat značku závodním speciálem Hyundai i20 R5 v rallye bylo založeno na špičkové strategii automobilky Hyundai. Její úspěchy můžeme zaznamenat nejen na světových závodech v rallye, ale také v běžném životě,“ komentuje Jiří Lenner, majitel a zároveň jednatel společnosti Lenner Motors.

Celý tento projekt se uskutečnil za podpory nového vedení společnosti HMCZ. „Velice nás těší, že náš obchodní partner Lenner Motors bude naším partnerem také v prostředí českého motorsportu. Motorsport je důležitou součástí DNA značky Hyundai, což potvrzují dlouhodobé úspěchy ve světovém šampionátu v rally (WRC). Závodní speciál Hyundai i20 R5 je výborný vůz, který je schopen dosahovat vítězných pozic, jak ukázal v minulém roce např. španělský závodník Daniel Sordo na Barum Czech Rally Zlín. Hyundai Lenner Sport přejeme hodně štěstí a spoustu nadcházejících sportovních úspěchů,“ uvedl Martin Saitz, generální ředitel společnosti HMCZ.

Servisní zázemí oficiálního týmu Hyundai Lenner Sport poskytne tým CERS Performance. Za volantem usedne Ondřej Bisaha, na sedadle spolujezdce pak uvidíme Petra Těšínského.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru