Ford Puma je tu zase. A úplně jiná

Ford dnes odhalil zcela nový model Ford Puma. Kompaktní crossover kombinuje emotivní design exteriéru s nejlepším zavazadlovým prostorem v dané třídě a propracovaným mild-hybridním pohonem.

2019_FORD_PUMA_ST-Line_04

Nový Ford Puma otevírá novou kapitolu. Vyznačuje se vysoko položenými světlomety a charismatickými liniemi. Vyšší stavba karoserie přispívá k větší jistotě řidiče a podílí se také na tom, že Puma nabízí zavazadlový prostor o objemu 456 litrů.

48V technologie Ford EcoBoost Hybrid se v praxi projevuje pohotovými reakcemi hnací soustavy, dynamikou a příznivou spotřebou paliva. Mild-hybridní ústrojí kombinuje pomocný elektrický pohon se zážehovým tříválcem 1.0 EcoBoost o výkonu až 114 kW (155 k).

Puma přináší rovněž pokročilé asistenční technologie. Jsou to mezi jinými:

  • Adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, rozpoznáváním dopravních značek a vedením uprostřed jízdního pruhu
  • Informace o nebezpečných situacích v okolí, která upozorní řidiče na potenciálně nebezpečnou situaci ještě před tím, než ji může spatřit samotný řidič nebo senzory vozu

Puma zároveň nabídne bezdotykové ovládání pátých dveří nebo bederní opěrku s masážní funkcí.

Zákazníci nám řekli, že chtějí kompaktní automobil s výrazným vzhledem, ale i praktickými detaily pro každodenní život. Výsledkem je zcela nový Ford Puma – charismatický a praktický vůz s moderními technologiemi od masážních sedadel po mild-hybridní pohon,“ řekl Stuart Rowley, prezident Ford of Europe.

Nová Puma se v evropské nabídce značky Ford zařadí do stále rostoucí řady SUV a crossoverů po bok modelů Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge a nový Explorer Plug-In Hybrid. Modely SUV již tvoří více než pětinu všech prodaných vozů Ford v Evropě. V roce 2018 narostl jejich odbyt o více než 19 procent.

Vůz se začne prodávat koncem letošního roku. Vyrábět se bude v montážním závodě v rumunské Craiově, do nějž Ford od roku 2008 investoval již bezmála 1,5 miliardy eur.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru