Škoda Kamiq už je u nás

Ode dneška se přijímají objednávky na nový model Kamiq. Městský crossover rozšiřuje nabídku mladoboleslavské automobilky o třetí řadu SUV. Nový vůz na tuzemský trh vstupuje za ceny od 379 900 Kč. Má přivést nové zákazníky mladšího věku, kteří vyznávají moderní životní styl a aktivně tráví svůj volný čas. První vozy se k zákazníkům dostanou počátkem září letošního roku, kdy bude zároveň vůz oficiálně uveden do prodeje na domácím trhu.

KAMIQ_ext

Kamiq je na domácím trhu dostupný s bohatou výbavou Ambition, která disponuje mimo jiné devíti airbagy a systémem proaktivní ochrany cestujících. Ten dokáže včas připravit vozidlo před kolizí přitažením pásů a zavřením oken a zmírní tak následky případné nehody. Vůz má LED přední světlomety s denním svícením a LED zadní svítilny. Další možnosti individualizace vozu poskytuje např. virtuální kokpit, který nabídne displej o velikosti uhlopříčky 10,25″, navigační systém Amundsen 9,2″, elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru nebo snížený sportovní podvozek o 10 mm s nastavitelnou tuhostí tlumičů ve 2 režimech (Normal, Sport) při volbě jízdního režimu.

Součástí standardní výbavy každého vozu je asistent pro udržování vozidla v jízdním pruhu (Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (Front Assist) s funkcí nouzové brzdy a s detekcí chodců, automatické přepínání denních a potkávacích světel (Easy Light Assist) či systém proaktivní ochrany cestujících (Crew Protect Assist). Na přání dostupný asistent změny jízdního pruhu (Side Assist) rozpozná pomocí dvou radarů na zádi, když se zezadu blíží vozidla, která mají v úmyslu předjíždět nebo se již nacházejí v mrtvém úhlu. Užitečným pomocníkem při parkování je na přání dostupná zadní parkovací kamera a parkovací asistent (Park Assist), který vozidlo automaticky zaparkuje do podélných nebo příčných parkovacích míst a také z nich dokáže bezpečně vyparkovat. Parkovací asistent je již vybaven asistentem pro manévrování (Manoeuvre Assist), který dokáže vozidlo sám zastavit, hrozí-li náraz při parkování. Volitelný asistent dálkových světel (Auto Light Assist) automaticky ztlumí dálková světla, pokud kamery zaregistrují automobil blížící se v protisměru nebo jedoucí před vozem.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru