Opel Corsa šesté generace se představuje

Blížící se uvedení Corsy nové generace bude zároveň momentem, kdy německá automobilka uvede poprvé také plně elektrickou verzi s dojezdem až 330 km (předběžné údaje dle metodiky WLTP). Corsa je pro Opel skutečným bestsellerem: Od premiéry první generace v roce 1982 se prodalo více než 13,6 milionů vozů této řady. Nová generace nabídne pohon na benzin, naftu i elektřinu!

2019 Opel Corsa-e

Díky dojezdu na elektřinu až 330 km bude nová Corsa-e připravena pro každodenní používání. Při využití rychlonabíjení se 50 kWh baterie nabije na 80 procent své kapacity za pouhých 30 minut. Bude přizpůsobena pro všechny způsoby nabíjení: kabelem z domácí sítě, pomocí nástěnných nabíječek i pomocí veřejných rychlonabíječek. Na akumulátory Opel dává osmiletou záruku.

Akční rádius bude ovlivňovat i jízdní režim, jaký si řidič navolí: Normal, Eco a Sport. Výkon pohonné jednotky Corsy-e činí 100 kW/136 k a vysoký točivý moment 260 Nm bude k dispozici prakticky okamžitě po rozjezdu. Corsa-e dokáže zrychlit z 0 na 50 km/h za 2,8 sekundy a z 0 na 100 km/h za 8,1 sekundy.

2019 Opel Corsa-e

Délka vozu činí 4,06 m. Nový model je o 48 mm nižší než předchůdce, sedadlo řidiče je položeno o 28 mm níže.

Corsa uvádí do svého segmentu celou řadu asistenční systémů a technologií – jde například o neoslňující světlomety IntelliLux LED Matrix propojené s čelní kamerou. Nechybí systém rozpoznávání dopravních značek, varování před mrtvým úhlem zpětných zrcátek, varování před čelní kolizí nebo systém ochrany boků karoserie.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru