Škoda ukazuje první skicu modernizovaného Superbu

Dnes byla zveřejněna designová skica s prvními detaily modernizované vlajkové lodi české automobilky. Světová premiéra přepracované modelové řady Superb proběhne v květnu v rámci Mistrovství světa IIHF 2019 ve slovenské metropoli Bratislavě. 

Superb_design-sketch

Designová skica nově provedeného vozu ukazuje ostře vykreslené přední světlomety, mlhové světlomety s výraznou lištou a typickou masku chladiče. Poprvé u tohoto modelu zdobí záď namísto loga nápis Škoda. Vlajková loď modelové palety značky nabízí nejnovější inovace technologií, funkčnosti a designu značky. Modernizovaný špičkový model potvrzuje ambici značky nabízet vozy nejvyšší kvality, disponující vynikající nabídkou prostoru a četnými prvky výbavy, obvyklými pro vozy vyšších tříd.

Historie modelu začala už v roce 1934 ve výrobním závodě v Mladé Boleslavi. V roce 1947 byl vyroben model Superb v závodě Kvasiny jako vůbec první vůz. Latinské slovo „superbus“ znamená skvělý, excelentní nebo vynikající. Na tyto vlastnosti od roku 2001, tedy po více než padesátileté přestávce, plynule navazuje moderní vůz. Tento model je mezitím na trhu již ve své třetí generaci a je oblíben u rodin a stejně tak u firemních zákazníků jako komfortní služební či fleetový vůz. V dubnu 2017 překonala vlajková loď značky hranici jednoho milionu vyrobených kusů.

Automobilka je oficiálním partnerem a poskytovatelem sponzorských vozů IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji už od roku 1993. Již v roce 1992 při finále MS v Praze a v Bratislavě byla Škoda oficiálním vozem šampionátu. Světovou premiérou vozu v rámci mistrovství světa se nyní ve slovenské metropoli kruh uzavírá. Škoda jako hlavní sponzor MS v ledním hokeji vstupuje do 27. sezóny, což je nejdelší působení hlavního sponzora v celé historii sportovních mistrovství světa.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru