Audi RS 5 Sportback lze již objednávat

Audi Sport nyní nabízí Audi RS 5 Sportback také v České republice. Pětidveřový supersportovní model kombinuje výjimečný design a mimořádnou praktičnost pro každodenní provoz s maximálními výkony.

Audi RS 5 Sportback

Vnější design s dlouhým rozvorem, krátkými převisy a dlouhou kapotou, zasahující do stran a opatřenou výraznými podélnými vybouleními, umocňuje dynamiku modelu. Příď zdobí široká, nízká maska chladiče Singleframe s matně černým nápisem quattro a mimořádně velké otvory pro přívod vzduchu se specifickými voštinovými mřížkami RS. Typický difuzor RS, výfuková soustava RS s oválnými koncovkami a spoiler dodávají sportovní charakter zádi. Model je sériově vybaven 19“ kovanými koly, na přání jsou k dispozici kola s průměrem ráfku 20 palců. Zákazníci si mohou vůz individualizovat stylistickými pakety, které zahrnují leskle černé nebo matně hliníkové doplňky, resp. díly z uhlíkového kompozitu. Exkluzivně se dodává metalický lak v odstínu zelená Sonoma.

Kvalitně a funkčně vybavený interiér je zcela černý a nabízí dostatek prostoru pěti cestujícím. Detaily, jako jsou sportovní sedadla RS, na přání čalouněná jemnou kůží Nappa s kosočtvercovým prošíváním, a multifunkční sportovní volant RS s dole zploštělým věncem obšitým kůží, umocňují sportovní charakter pětidveřového kupé.

Audi RS 5 Sportback

Motor 2.9 TFSI V6 Biturbo poskytuje nejvyšší výkon 331 kW (450 k). Maximální točivý moment 600 Nm je k dispozici od 1900 do 5000 otáček za minutu. Audi RS 5 Sportback zrychlí z nuly na 100 km/h za 3,9 sekundy a na přání dosahuje nejvyšší rychlosti 280 km/h.

Osmistupňová převodovka tiptronic se vyznačuje sportovním charakterem a optimalizovanou rychlostí řazení. Hnací síla motoru 2.9 TFSI je dále přenášena trvalým pohonem všech kol quattro se samosvorným mezinápravovým diferenciálem, který rozděluje točivý moment mezi nápravy asymetricky v poměru 40:60 %. Tím jsou zaručeny jak dynamické jízdní vlastnosti s optimální trakcí, tak i nejvyšší možná úroveň bezpečnosti. Dojde-li na jedné nápravě k prokluzu kol, je velká část hnací síly okamžitě přenesena na druhou nápravu – až 70 procent dopředu, nebo až 85 procent dozadu. Dynamické reakce při změně směru jízdy a zrychlování ze zatáček zajišťuje na přání dodávaný sportovní diferenciál se specifickým nastavením RS. Jeho úkolem je aktivní a cílené rozdělování hnací síly mezi zadní kola.

Audi RS 5 Sportback

Díky pětiprvkovým konstrukcím přední a zadní nápravy si mohou cestující užívat komfort navzdory důsledně sportovnímu nastavení. RS 5 Sportback se sériově dodávaným sportovním podvozkem RS má o 7 mm nižší světlou výšku v porovnání s modelem S5 Sportback. Audi Sport nabízí jako alternativu sportovní podvozek RS plus se systémem Dynamic Ride Control (DRC), keramickými brzdovými kotouči a dynamickým řízením se specifickým nastavením RS.

Vůz lze již objednávat a u prodejců bude k dispozici od poloviny roku 2019. Vstupní cena 2 313 900 Kč je shodná pro karosářské verze Coupé i Sportback.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru