Volkswagen představí v Ženevě sportovní T-Roc R

Vysokovýkonný automobil  přesvědčí pozoruhodnými parametry. Čtyřválcový motor TSI se zdvihovým objemem 2,0 litru poskytuje nejvyšší výkon 221 kW/300 k a maximální točivý moment 400 N.m. Kombinace TSI se sériově dodávanou 7stupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Motion zaručuje zrychlení z klidu na 100 km/h za 4,9 sekundy a jeho nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. 

The new Volkswagen T-Roc R

Optimální jízdní vlastnosti zajišťuje sportovní podvozek s nižší světlou výškou. Sériově dodávané progresivní řízení přispívá k agilním jízdním vlastnostem a brzdová soustava zaručuje intenzivní zpomalení. Mezi jízdní režimy byl zařazen také speciální režim Race, který umožňuje sportovní jízdu. Dalším prvkem je funkce Launch Control, která poskytuje zrychlení s optimalizovanou trakcí, maximálním využitím hnací síly a upravenou charakteristikou systému pro řízení jízdní stability. Před jízdou na limitu lze manuálně deaktivovat elektronicky řízený stabilizační systém ESC.

The new Volkswagen T-Roc R

Sportovní vlastnosti umocňuje originální design interiéru a exteriéru. Podél spodního okraje nově navržené masky chladiče prochází v celé šířce vozidla leskle stříbrná lišta z eloxovaného hliníku. Nárazníky ve specifickém designu jsou navíc lakovány v barvě karoserie. Do přídě jsou integrovány vertikálně umístěné světlomety pro denní svícení. Zadní nárazník má naznačené ventilační otvory v horní části a difuzor R v kontrastní barvě. Verzi R je kromě toho vyhrazena dvojitá výfuková soustava s koncovkami na levé a pravé straně. T-Roc R je sériově vybaven 18“ koly „Spielberg“ z lehké slitiny, na přání jsou k dispozici 19“ kola „Pretoria“ z lehké slitiny s matným lakem v odstínu Dark Graphite a pneumatikami rozměru 235/40 R 19.

The new Volkswagen T-Roc R

Prahové lišty z ušlechtilé oceli nesou logo R, které zdobí také masku chladiče a boční stěny vozidla. Logo R je navíc integrováno do opěradel sedadel. Logo R poukazuje na sportovní původ i na kůží obšitém multifunkčním sportovním volantu s páčkami pro manuální řazení a ozdobným prošíváním v krystalicky šedém odstínu. Sportovní atmosféru umocňuje černé čalounění stropu a uvítací zobrazení na hlavní uživatelské ploše displeje. Pedály jsou vyrobeny z ušlechtilé oceli.

The new Volkswagen T-Roc R

Předprodej vozu Volkswagen T-Roc R v ČR začne v polovině července, přičemž první vozy se v showroomech objeví na konci letošního září.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru