Nový Peugeot Partner a Citroen Berlingo Van už jsou v ČR

Oba nové modely uvádějí dvě klíčové novinky: indikátor přetížení a funkci Surround Rear Vision, která pomocí kamery umožňuje sledovat mrtvé úhly.  

Peugeot Partner

Vozy jsou vybaveny dvěma kamerami. Jedna je umístěná ve stojce vnějšího zpětného zrcátka u spolujezdce a druhá v horní části zadních dvoukřídlových dveří. Kamery zajišťují:

  • boční pohled na stranu spolujezdce a hlídání mrtvého úhlu;
  • pohled na okolí za vozem pro snazší manévrování ve skladech, na staveništích s mnoha překážkami a v městském prostředí.

Záběry kamer jsou promítány na displej nacházející se na místě vnitřního zpětného zrcátka pro okamžité přiblížení okolního prostředí, lepší schopnost reagovat a posílení bezpečnosti.

Citroen berlingo van

Modely jsou nově vybaveny indikátorem přetížení. Jedná se o inovativní technologii zajišťující bezpečnost v každé situaci. Funguje to jednoduše, ale účinně: hmotnost nákladu je automaticky zvážena při nastartování vozu, přičemž je možné také vážení u stojícího vozu pomocí příslušného ovladače v nákladovém prostoru. Jakmile náklad vozu dosáhne 90% hranici povolené hmotnosti, rozsvítí se na ovladači bílá LED žárovka. Přesáhne-li tuto hranici, rozsvítí se žlutá LED žárovka a zároveň se na palubní desce objeví vizuální výstraha. Ukazatel přetížení je vysoce praktický a účinný nástroj pro záruku bezpečnosti. Tím, že upozorní na přetížení vozu, zamezí zhoršení jeho jízdních vlastností a sníží rizika, která jsou s tím spojena, jako např. prasknutí pneumatiky, ztráta kontroly nad vozem, předčasné opotřebování vozu, vyšší spotřeba paliva či riziko pokuty. Tento příplatkový doplněk výbavy je na trhu lehkých užitkových vozů napříč segmenty zcela unikátní.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru