Lukáš Kvapil se vrátil z afrického Dakaru a příště chce za volant

Lukáš Kvapil vybojoval na motorce 25. místo v rámci Africa Eco Race. Překonal za 14 dní přes 6 tisíc kilometrů i s doprovodným týmem ve vozech z Mototechny. 12 náročných etap Marokem, Mauretánií a Senegalem mělo tradiční cíl – u Růžového jezera. 

 Kvapil 2

Mám za sebou neskutečný zážitek, který ani moc nejde popsat slovy. Ale pokusím se. Každým dnem jsem se zlepšoval, byl si jistější v navigaci a chvílema jsem i závodil s klukama v top desítce. Obrovské duny jsem si spíše užíval a sám jsem tím byl překvapen. V 10. etapě jsem jednu dunu přelítnul, a když jsem se postavil, najednou vidím, jak se přes dunu řítí bugyna. Rychle jsem odskočil a sledoval, jak jede přes moji motorku! Od té doby jsem bojoval s technikou. Další den mě zradila technika – vystřelilo víko olejového čerpadla a dostal jsem 12h penalizaci. Poslední měřenou etapu jsem tu motorku dotáhnul do cíle silou vůle, protože se mi rozlomila a já musel jet 200 km ve stupačkách. Ale jsem tady, splnil jsem si svůj sen. To, že jsem i přes všechny problémy urval 25. místo, mě určitě těší. Jel jsem s tím, že chci vidět cíl, ale jsem srdcem závodník! zhodnotil své umístění Lukáš Kvapil.

A jaké jsou další plány Lukáše? Nebude rozhodně zahálet. Jako ambasador značek AAA AUTO a Mototechna se na jaře vydá na roadshow po pobočkách největšího prodejce ojetých a zánovních automobilů u nás. Na tiskovce ale prozradil, že příště by chtěl usednout za volant a hlavně se těší na navigátora, aby už nezabloudil jako letos.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru