Koncept kabrioletu Lexus LC byl odhalen v Detroitu

Lexus představil ve světové premiéře na mezinárodním autosalonu NAIAS 2019 v Detroitu svůj nový koncepční model LC Convertible Concept. Koncept otevřeného roadsteru je odvozen od kupé LC s cílem vyjádřit svým designem „vrcholnou formu krásy“.

20190111_02_06

Lexus už před třemi lety při premiéře kupé LC šokoval automobilový svět. Model tehdy předvedl nový smysl pro kreativitu návrhářů značky Lexus.

Dlouhý, nízký a štíhlý koncept LC Convertible zachovává sportovní proporce kupé LC. Jeho tvary se přirozeně odvíjejí od původního designu, nicméně i tak koncept získal svébytný vzhled a identitu.

20190111_02_04

Koncept kromě vizuální atraktivity své karoserie dokáže zaujmout řidiče i cestující kouzlem kabiny. Od pohodlí specifických sedadel až po zpětnou vazbu každého spínače nebo tlačítka: vše bylo navrženo tak, aby vám i ta nejvšednější cesta připadala jako zvláštní událost. Interiér překypuje úhledným čalouněním bílou kůží, zatímco barevný akcent dodává kontrastní žluté prošívání, aniž by odvádělo pozornost od jemné elegance celkového designu.

Toto není běžný cestovní vůz. Nápadné vnější křivky LC Convertible odkazují i na tradiční výkonnostní potenciál. O dynamických schopnostech tohoto vozu vypovídají jeho krátké převisy, 22″ kola a široce rozkročený postoj.

20190111_02_01

„Sériová verze tohoto konceptu bude vskutku opojná, a to mnoha různými způsoby. Při příchodu k vozidlu uvidíte jeho dynamické křivky, po spuštění motoru vás upoutá jeho zvuk a po rozjezdu si vychutnáte vše kolem. Jedinečným a vzrušujícím způsobem zapojí vaše smysly při každém usednutí za volant,“ komentoval Mori-san.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru