R. Schumacher navštívil Prahu a Charouz představil plány na rok 2019

Charouz Racing System letos vstoupil jako historicky první česká stáj ve spolupráci s Ferrari Academy do seriálu Formule 2. Ve spojení s US Racing Ralfa Schumachera a Gerharda Ungara z toho pak byl pro tým Antonína Charouze titul v německé Formuli 4. Žádné z těchto velkých jmen světového motorsportu nechybělo minulý týden v Praze, kdy se hodnotila sezóna 2018, ale hlavně bylo oficiálně představeno spojení se Sauber F1 pro příští rok.

schumacher_charouz

Co se v tedy posledních měsících dělo? Vůbec poprvé v historii česká stáj sbírala vavříny ve Formuli 2, zejména slavný double v Monacu či triumf v závěrečném podniku v Abu Dhabí. Charouz Racing System tak navázal na úspěchy z roku 2017, kdy Pietro Fittipaldi zvítězil v seriálu Formula V8 3.5 a česká stáj vyhrála šampionát  mezi týmy. Dalším milníkem roku 2018 bylo spojení s US Racing, jemuž šéfují Ralf Schumacher a Gerhard Ungar.

Tato spolupráce byla úspěšná – Lirim Zendeli se stal šampionem německé formule 4, US Racing – CHRS se stal nejlepším týmem a David Schumacher nejlepším nováčkem. V roce 2019 bude samozřejmě tato spolupráce pokračovat, Charouzovi se však podařilo realizovat ještě ambicióznější plány.

playboy_zajicci2

Kromě Formule 2 a Formule 4 získala česká stáj licenci i pro nový šampionát Formule 3. To vše Charouz korunoval dohodou se Sauber F1. Tým pod hlavičkou „Sauber Junior Team“ bude spolupracovat na podpoře a rozvíjení dovedností závodníků, kteří jsou nebo budou do programu zařazeni. V F2 budou za Sauber F2 junior tým by Charouz jezdit Brit Callum Ilott a Američan s kolumbijskými kořeny Juan Correa, v F3 Němec Lirim Zendeli a Švýcar Fabio Scherer, v F4 například mladý Čech Roman Staněk junior, Američan Benjamin Bedersen a teprve patnáctiletý Francouz Theo Pourchaire.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru