Kalendář Pirelli 2019 odhalen v Miláně

Pirelli Hangar Bicocca v italském Miláně se stal místem slavnostního odhalení unikátního kalendáře Pirelli 2019. Stejně jako každý rok přináší i 46. edice výjimečné fotografie, které originálním způsobem rozvíjejí téma ženské krásy. Tentokrát uznávaný britský fotograf Albert Watson vypráví příběh čtyř žen, z nichž každá způsobem sobě vlastním usiluje o dosažení cílů a naplnění svých snů i tužeb. Kalendář Pirelli 2019, který vznikal letos na jaře v Miami a New Yorku, proto nese podtitul „Snění“.

LAETITIA_CASTA-SERGEI_POLUNIN2_HQ 

Exkluzivitu garantuje především velmi omezený počet exemplářů. Každoročně je vytištěno pouze několik kusů, z nichž každý má své pořadové číslo. Jedinečnost kalendáře podtrhuje rovněž fakt, že se nedostane do volného prodeje. Společnost Pirelli ho věnuje významným světovým osobnostem. Přesto i ti, kteří nepatří mezi vyvolené, mají šanci kalendář získat. Světoznámý výrobce pneumatik uvolňuje vždy několik výtisků do aukce a výtěžkem podporuje předem vybrané charitativní projekty. Nejinak tomu bude i letos, kdy jeden kalendář zamíří do internetové aukce v České republice.

Získaná částka poputuje na konto Masarykova onkologického ústavu v Brně, který patří ke špičkovým zdravotnickým zařízením v celoevropském měřítku. Zabývá se léčbou nádorových onemocnění a soustřeďuje všechny medicínské obory potřebné pro komplexní onkologickou péči. Ročně jím projde kolem 170 000 ambulantních a 10 000 hospitalizovaných pacientů. „Za finanční prostředky získané z aukce chceme nakoupit nový aeroskop, jehož cena se pohybuje kolem 250 000 Kč. Tento přístroj slouží k vyhodnocování čistoty vnitřního ovzduší například v laboratořích nebo na operačních sálech. Absolutně čisté prostředí je nezbytné k tomu, abychom mohli zajistit kvalitní péči o naše pacienty, kteří v důsledku nádorového onemocnění trpí sníženou imunitou,“ vysvětluje náměstkyně Masarykova onkologického ústavu pro lékárenskou péči Šárka Kozáková.

Kalendář Pirelli už dávno není pouhým souborem portrétů. Postupem doby se stal uměleckým dílem a cenným sběratelským artiklem. Edice roku 2019 ohromí hloubkou příběhu a pozitivním vnímáním ženské bytosti.

O kalendáři Pirelli pro rok 2019

Sekvence 40 snímků vypráví příběhy postav, které ztvárnili Gigi Hadid s Alexanderem Wangem, Julia Garner, Misty Copeland s Calvinem Royalem III a Laetitia Casta se Sergejem Poluninem. Barevné i černobílé fotografie mají formát 16:9, inspirovaný vášní Alberta Watsona pro filmové umění. Každá ze 4 žen se soustředí na budoucnost a má svou vlastní osobitost, své vlastní životní cíle a své vlastní způsoby, jak jich dosáhnout. Základní myšlenkou tedy bylo vyprávění příběhu ve 4 „malých filmech“.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru