Přichází Ford Edge s novými technologiemi

Nový Ford Edge je technicky nejvyspělejší SUV v nabídce značky Ford. Evropským zákazníkům přináší ještě vyšší úroveň komfortu i dynamiky.

2018_FORD_EDGE_VIGNALE_MAGNETIC__1

Nový Edge nabízí rozsáhlou paletu asistenčních technologií, některé z nich mohou zabránit nehodě nebo zmírnit její následky. Jedná se například o systém samočinné aktivace brzd po nárazu, asistent vyhýbacího manévru nebo adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go a adaptivním vedením v jízdním pruhu.

Model se nabízí mimo jiné ve stylovém provedení Titanium, sportovně pojatém ST-Line a luxusním Vignale. Konektivitu zajišťuje zabudovaný modem FordPass (pro ČR až koncem příštího roku) a systém SYNC 3 s osmipalcovou dotykovou obrazovkou.

V nabídce výbavy nechybějí luxusní položky jako konfigurovatelný digitální přístrojový štít, vyhřívání předních i zadních sedadel a volantu, odvětrávání předních sedadel, bezdrátové dobíjení telefonů nebo prémiový audiosystém B&O o výkonu 1 000 wattů.

V novém Fordu Edge zároveň debutuje nová varianta vznětového motoru Ford 2.0 EcoBlue, naladěná na 175 kW (238 k). Díky přeplňování dvěma turbodmychadly nabízí vysoký výkon i příznivou spotřebu. Dodává se v kombinaci s novou osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Nový Edge disponuje rovněž zdokonaleným systémem inteligentního pohonu všech kol AWD. Systém podle potřeby přepíná mezi pohonem dvou a všech čtyř kol, což pomáhá dále snižovat spotřebu paliva.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru