Návštěva v největším skladu náhradních dílů v ČR

Letos bylo úspěšně dokončeno rozšíření centra originálních dílů Škoda Parts Center v Řepově u Mladé Boleslavi. S celkovou plochou 180 000 metrů čtverečních se jedná o největší sklad v České republice, zároveň je jedním ze tří evropských centrálních skladů koncernu Volkswagen. Investice do rozšíření ve výši zhruba 22,5 milionu eur znamenala kromě výrazného zvýšení skladovací kapacity i vytvoření 40 nových pracovních míst.

Škoda Parts Centrum, Mladá Boleslav

Jen skladovací plochy nyní zabírají více než 105 000 metrů čtverečních, což odpovídá ploše přibližně 13 fotbalových hřišť. Denně se zde přijímá  zhruba 28 000 objednaných položek a pro zákazníky ve více než 100 zemích světa představuje důležitou součást globální distribuční sítě originálních náhradních dílů a příslušenství. Aktivní sortiment zahrnuje kolem 140 000 položek. O rychlou a spolehlivou expedici dílů se stará zhruba 550 zaměstnanců.

Škoda zajišťuje prodej a distribuci náhradních dílů od roku 1992, kdy tuto činnost převzala od státního podniku Mototechna. V květnu 1998 tedy byla zahájena jeho výstavba v Řepově na dohled od Mladé Boleslavi. Kromě samotného skladu originálních dílů byl součástí výstavby také terminál pro příjem a expedici zboží, jakož i administrativní budova.

Nyní se na příjmu v jednotlivých halách denně schází díly od celkem 1 944 dodavatelů z České republiky a dalších 44 zemí. Kapacita příjmových pracovišť, které samozřejmě pracují v třísměnném provozu, je okolo 200 odbavených nákladních vozů s paletami plnými materiálu denně. Transport z oblasti příjmu do jednotlivých skladů a dále až na expedici zajišťuje 142 elektrických vozíků, které každý den přepraví tisíce přepravních jednotek. Za hodinu lze naskladnit či vyskladnit přes 200 palet.

Díky přesně nastaveným procesům jsou všechny originální díly a příslušenství objednané dealery v Česku a na Slovensku do 18. hodiny večer distribuovány do rána následujícího dne. Zakázky pro velké evropské země jsou odbaveny do 24 hodin, pro ostatní nejpozději do 8 dnů a do zámoří do 15 dnů. Denně odjede ze skladu v průměru 130 nákladních aut s díly a příslušenstvím.

Z hlediska expedice jsou nejsilnějšími měsíci v roce říjen, listopad a první polovina prosince.

TOP 5 nejčastěji expedovaných skupin dílů (bez ohledu na konkrétní model):

1.Aero stírací lišty

2.Znak Škoda

3.Halogenový světlomet

4.Blatník

5.Zadní skupinová svítilna



Facebook

Nejčtenější

Nahoru