Škoda Scala u Lennonovy zdi. Máme foto interiéru

Nová Škoda Scala dostala ve spolupráci s českým street artovým umělcem Chemisem extravagantní maskování. U Lennonovy zdi v blízkosti Karlova mostu v Praze se stala turistickým magnetem. Co vypadá jako běžná městská plocha pro graffiti, má svůj vlastní zvláštní příběh a nese jméno Johna Lennona.

skoda-scala-camouflage-lennon-wall-front-light

Zpěvák byl hrdinou československé mládeže v době, kdy byla během komunismu v bývalém Československu západní hudba zakazována. Od té doby se zeď na Malé Straně v Praze, pokrytá pestrou směsí pouličního umění, stala symbolem důležitosti vlastního názoru a odvahy ke svobodnému vyjádření vlastního přesvědčení. Český street artový umělec Chemis a fotograf a influencer Dave Krugman z New Yorku se na tomto místě setkali a z nového kompaktního modelu vytvořili hlavního představitele unikátního street artového uměleckého díla.

skoda Scala-interior-1

Zároveň byly představeny první fotografie interiéru vozu. Elementární součástí jsou vysoko umístěný centrální displej v zorném poli řidiče a nově tvarovaná přístrojová deska. Ústředním bodem konceptu interiéru modelu je obrazovka s úhlopříčkou až 9,2 palce, největší ve svém segmentu, na kterou jak řidič, tak spolujezdec dobře vidí. Volně stojící displej je lemován charakteristickou linkou, která se odvolává na emocionální linie kapoty. Tato linie pod displejem kromě toho tvoří i ergonomickou oporu pro ruku, ovládající dotykovou obrazovku. Také ovládání klimatizace ve středovém panelu a tlačítka pro systém start-stop, volbu jízdního profilu nebo parkovacího asistenta, přímo před řadicí pákou, jsou v řidičově dosahu. Boční výdechy ventilace sahají až ke dveřím a posilují optickou šířku a dojem prostornosti. Přístrojová deska a výplně předních dveří mají kvalitní měkčený povrch s novou specifickou strukturou, která napodobuje krystalické struktury a v budoucnu by měla být pro styl značky typická.

skoda-Scala-interior-5



Facebook

Nejčtenější

Nahoru