Změny v Peugeot Rally Cupu pro sezonu 2019

Letošní ročník seriálu přinesl několik výrazných změn. Pro účastníky se zvýšily odměny za umístění v jednotlivých podnicích i v celkovém hodnocení. Zjednodušila se organizace seriálu a výraznější byla také mediální prezentace poháru. Další podstatné změny, které posunou úroveň Peugeot Rally Cupu ještě dál, jsou připraveny na sezónu 2019.

 Peugeot rally cup3

Nejvýraznější změnou je spojení projektu Autoklub Peugeot Rally Talent právě s pohárem Peugeot Rally Cup CZ. Oproti stávajícímu systému bude nový talentovaný jezdec ve věku do 25 let vybrán v každé sezóně z pohárových účastníku a jako nejlepší z juniorů pojede závěrečný podnik poháru „208 Rally Cup“, pořádaném divizí Peugeot Sport ve Francii. Touto poslední soutěží francouzského šampionátu bývá zpravidla velmi sledovaná Rallye du Var. Účast na tomto velkém finále bude v plné výši hradit pořadatel cupu, značka Peugeot  v ČR.

Další novinkou je zařazení šestého podniku do hodnocení seriálu. Rychlé Peugeoty tedy odstartují už na „Valašce“ a vzhledem k termínu francouzského podniku skončí „Barumkou“, na které budou body za umístění násobené koeficientem 1,5. Vklad pro účastníky poháru se sice zvyšuje na 20 tisíc Kč, ale více financí bude rozděleno do prize money.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru