Toyota Corolla se rozšiřuje o sedan

Po odhalení hatchbacku na letošním ženevském autosalonu a následně kombi s označením Touring Sports v Paříži 2018 se do 12. generace modelové řady Corolla zařazuje tradiční provedení sedan. Od uvedení v roce 1966 se ve více než 150 zemích celého světa prodalo přes 46 milionů vozidel s  označením Corolla.

Corolla_high front 34_V07_RGB_LR

Nový sedan přináší typicky široký a přikrčený postoj vozů postavených na platformě TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C. K okamžité identifikaci nového sedanu napomáhá světelný podpis předních a zadních LED světlometů. Nová aplikace podvozkové architektury GA-C kromě designových rozdílů, umožňujících odlišit sedan, hatchback a kombi ve větší míře než v minulosti, zprostředkuje zajímavý zážitek za volantem. Nižší těžiště, o 60 % vyšší tuhost karoserie a víceprvkové zavěšení zadních kol již ve standardu přispívá k lepšímu jízdnímu chování a stabilitě.

Corolla_rear_ 34_V05_RGB_LR

Sedan se bude nabízet ve dvou různých motorizacích. Hybridní systém 1,8 litru s autonomním dobíjením produkuje 90 kW/122 k. Nabídne nízkou spotřebu paliva na úrovni jen 4,3 l/100 km dle metodiky WLTP a emise CO2 pouze 98 g/km podle WLTP1 se schopností absolvovat až 50 % cesty při každodenním dojíždění čistě na elektřinu. Benzínový motor 1,6 litru spojuje dobrou agilitu s hospodárným provozem. Jednotka nabízená v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou nebo bezestupňovým ústrojím CVT disponuje nejvyšším výkonem 97 kW/132 k při spotřebě paliva jen 6,1 l/100 km dle metodiky WLTP a emisích na úrovni pouze 139 g/km podle WLTP .

Corolla_Interior_V05_RGB_LR

Součástí nového paketu aktivní bezpečnosti Toyota Safety Sense je předkolizní bezpečnostní systém (PCS) s funkcí rozpoznávání chodců ve dne i v noci (a identifikací cyklistů za denního světla), adaptivní tempomat (ACC) s podporou celého rozsahu rychlostí, systém pro hlídání jízdních pruhů (LDA) s asistentem řízení (SC), systém rozpoznávání dopravních značek (RSA) a automatické přepínání dálkových světel (AHB). Kromě toho uvádí nový asistent pro sledování jízdních pruhů (LTA) jako pokročilý systém na podporu řízení. Je-li zapnutý adaptivní tempomat (ACC) se systémem LTA, technologie pomáhá jemnými zásahy do řízení udržovat vozidlo uprostřed jízdního pruhu, a to i v táhlých obloucích na dálnici.

Evropská verze Toyoty Corolla v provedení sedan, vyráběná v tureckém závodu TMMT, se začne prodávat v prvním čtvrtletí roku 2019.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru