Žilina hlásí – výroba modelu Kia ProCeed Shooting brake zahájena

Třetí karosářská varianta spadající do rodiny Ceed spojuje design a rozměry s všestranností vozů kombi v pětidveřové karoserii shooting brake. ProCeed je nejsportovnějším představitelem nové modelové řady Ceed. Třetí generace modelu bude k dispozici výhradně ve verzích GT Line a GT.

Kia_ProCeed_ZahajeniVyroby_1

ProCeed absolvoval premiéru na mezinárodním autosalonu v Paříži a jeho prodej bude exkluzivně na evropských trzích zahájen v prvním čtvrtletí 2019. Nový model zdědil název po předchozí generaci třídveřového kupé Kia pro_cee’d, který se také vyráběl v závodě na Slovensku. Ve dvou generacích bylo pro zákazníky vyrobeno více než 190 000 kusů. Nový model byl navržený v evropském designovém centru ve Frankfurtu nad Mohanem, pod dohledem hlavního designéra společnosti Kia Motors Europe Gregoryho Guillaumea.

Po spuštění prodeje začátkem roku 2019 bude model ProCeed k dispozici s následující nabídkou motorů. Pro modely GT Line budou k dispozici tři motory, včetně oblíbeného 1,0litrového motoru T-GDi s výkonem 120 koní (172 Nm). Nejvýkonnějším agregátem pro modely GT Line je nový 1,4litrový motor T-GDi, který dosahuje výkonu 140 koní. Zákazníci si budou moci vybrat také nový úsporný 1,6litrový vznětový motor CRDi s označením „Smartstream“. Motor s výkonem 136 koní v modelech Ceed a ProCeed je první vznětový motor Smartstream od společnosti Kia a zároveň nejekologičtější vznětový motor, jaký automobilka v současnosti nabízí. ProCeed GT bude pohánět stejný 1,6litrový motor T-GDi, který používá nový Ceed GT. Jedná se o nejsilnější motor v nabídce s výkonem 204 koní (265 Nm). V nových modelech ProCeed GT a Ceed GT se zároveň poprvé představí sedmistupňová dvouspojková převodovka automobilky.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru