V Číně bude jezdit Škoda Kodiaq GT

Skicami nového vozu Kodiaq GT poskytuje automobilka první pohled na budoucí vrcholný model pro čínský trh. Velké SUV v dynamické verzi kupé se bude prodávat exkluzivně v Číně.

ŠKODA-KODIAQ-GT-2

Jak skici ukazují, jsou všechny linie jasné a precizní, boční linie ve stylu kupé propůjčuje novému vozu sportovně-dynamický profil. Velké SUV ve verzi kupé se od běžného SUV liší především tvarem zádi. Za předními dveřmi začíná linie střechy pozvolna klesat a přechází do plochých pátých dveří. První SUV-coupé v modelové paletě české značky se v Číně ujme role vlajkové lodi a nositele image.

ŠKODA-KODIAQ-GT-1

Především v Číně, kde bude Kodiaq GT po modelu Kamiq druhým exkluzivním SUV značky, má tento segment velký růstový potenciál. Již dnes je čínský trh celosvětově největším odbytištěm značky: aktuálně se každý čtvrtý vůz značky dodává zákazníkovi v Číně. Dle pětiletého plánu memoranda, podepsaného v roce 2016 v rámci státní návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice, má společnost do rozšiřování palety vozů SUV a vozů s alternativním pohonem investovat více než dvě miliardy eur.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru