VW Transporter trochu jinak

První generace je ze všech Transporterů nejznámější.Nyní se představuje ve světové premiéře nová studie I.D. Buzz Cargo, která by mohla rozšířit nabídku lehkých užitkových vozů o zcela nově vyvinutý model s elektrickým pohonem. A sice jako doplňkový model k bestselleru „T6“. Je přitom pravděpodobné, že by se Transporter s nulovými emisemi mohl objevit na trhu již v roce 2021. Alternativní režim zcela automatizované jízdy „I.D. Pilot“ (úroveň 4) otvírá výhled až do první poloviny příštího desetiletí.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Studie Transporteru, prezentovaná na veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru (20. až 27. září), je avantgardní variantou modelu I.D. Buzz. Toto MPV bylo představeno jako koncepční vůz v roce 2017 v Detroitu a nadchlo motoristy na celém světě. Sériová verze se objeví na silnicích v roce 2022. Rovněž s ohledem na sériovou výrobu je koncipován i nový I.D. Buzz Cargo. Oba modely jsou členy rodiny I.D. Family, nové generace síťově propojených elektromobilů, která boduje dojezdem srovnatelným se současnými vozy se zážehovým motorem, designem s progresivní DNA a velkorysou nabídkou vnitřního prostoru. Zásadní předností modelů I.D. Family je navíc modulární koncepce akumulátorů. V závislosti na účelu využití a akceptovatelné ceně budou elektromobily dodávány s různě velkými sadami akumulátorů. Základem je nová modulární platforma MEB pro vozidla s elektrickým pohonem. V závislosti na velikosti akumulátorů a příslušném modelu umožňuje platforma MEB dojezd cca 330 až více než 550 km (podle metodiky WLTP).

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Užitečná hmotnost koncepčního vozu je 800 kg. Má délku 5048 mm, šířku 1976 mm a výšku 1963 mm. Rozvor náprav je 3300 mm. Studie se od MPV odlišuje mimo jiné novou střechou se solárním panelem, zadními křídlovými dveřmi s širokým úhlem otevření a novým zadním nárazníkem. Jak je u lehkých užitkových vozů běžné, nejsou s ohledem na optimální využití nákladového prostoru s regálovým systémem na straně řidiče žádné posuvné dveře. Přední a posuvné dveře se otevírají elektricky. Zvenku se otvírání aktivuje pomocí senzoru. Vůz rozpozná oprávněnou osobu podle digitálního kódu, který je odeslán do vozidla z chytrého telefonu.

BULLI_CARGO_03 small

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru